3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Mini Arboretum açılıyor

Zonguldak'ta Üniversite öğrencileri için yapılan ve halkında kullanabileceği Mini Arboretum'un 24 Nisan Perşembe günü açılışı yapılacağı bildirildi.


Zonguldak Orman Bölge Müdürü Akif Yılmaz'ın inceleme yaptığı Mini Arboretum'un düzenlenen törenle açılışı yapılacağı bildirildi. Çalışmaların son durumunu yerinde gören Orman Bölge Müdürü Akif Yılmaz, “Çalışmalarımız tamamlandı. Son olarak arboretumun içerisine havuz ilavesi yaptık. Çevre ormanlardan bulduğumuz ağaçları taşımayı sürdürüyoruz. Bölgeye böyle güzel bir gezi alanı kazandırdık. Bu alandan ayrıca Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Bartın Orman Fakültesi'nde okuyan öğrencilerde faydalanabilecek” dedi.


Bölgedeki ender rastlanan ağaç türlerinin yanı sıra kurumuş ve farklı şekillerde yer alan ağaçlar ile çeşitli bölgelerde yetişmesine rağmen bölge toprağını ve havasını seven bitki ve ağaçlar bulunuyor. 300'ü aşkın bitki ve ağaç türüne ait bin 400 çeşit orman ürünü bulunan Mini Arboretum'da, bir tarafı kaplumbağayı, diğer tarafı ise salyangozu andıran ağaç türü, insan şeklindeki kurumu ağaç türü savaşlarda kullanılan topu andıran ağaçlar ise dikkat çekiyor.

iha
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2008 Pazartesi 13:33:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?