6
Mayıs
2024
Pazertesi
ZONGULDAK

Minik bebeğin yaşam savaşı

ÜÇ GÜNLÜK BEBEĞİN YAŞAM MÜCADELESİ

Zonguldak'ta, üç gün önce doğan bir bebek, erken doğuma bağlı sorunlar ve bağırsak enfeksiyonu gibi rahatsızlık nedeniyle helikopterle Ankara'ya sevk edildi.

Zonguldak'ta, Harun ve Sevgi Terzi çiftinin 20 Temmuz'da bebeği doğdu. 31 haftalık premuature olarak Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Yeni Doğan Servisi'nde dünyaya gelen erkek bebek, erken doğum nedeniyle sağlık sorunları baş göstermesi üzerine kuvöze konularak yoğun bakıma alındı. Erken doğum nedeniyle akciğer gelişimini tamamlayamayan bebek de bağırsak enfeksiyonu başladı. Kuvözde entube denilen solunum desteğiyle yaşama bağlanan bebek, hayati tehlikesinin oluşması üzerine Ankara Cebeci Araştırma

Hastanesi'ne sevk edildi. Daha ismi bile verilemeyen bebek için 112'den helikopter talep edildi. Zonguldak İl Sağlık Müdürü Murat İlikhan ve 112 Şube Müdürü Barış Fidan'ın girişimleri ile Ankara'dan gönderilen helikopter Kemal Köksal Stadı'na iniş yaptı. Ambulansla kuvöz içerisinde getirilen bebek, helikopterle Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesine gönderildi. Helikoptere alınamayan anne Sevgi, baba Harun ve bababanne Ayten Terzi de gözyaşlarını tutamadılar.

Helikopterle hastane arasındaki mesafenin polisle yapılan organize çalışmayla 10 dakika gibi kısa sürede alındığını belirten 112 Şube Müdürü Barış Fidan, şöyle konuştu: "Sağlık Müdürümüz Murat İlikhan'ın girişimleri ile iki saat içerisinde entube yöntemiyle hayatta tutulan 2 bebeği iki ayrı helikopterle Ankara'ya göndermeyi başardık. İki bebeğimizde kuvözde yoğun bakım ortamı donanımlı helikopterle götürüldü. Hastaneden alınan iki hasta 112 kara ambulansımızla helikoptere götürüldü. Polis ekiplerinin

özellikle güzergahtaki yolu açık tutmaları ile ambulanslarımız bu mesafeyi 10 dakika gibi kısa sürede almayı başardı. İnsan hayatının önemini iyi biliyoruz. Umarım, her iki bebek sevk edildiği hastanede gerekli tedavileri yapılarak sağlığına kavuşur."

ÜÇ GÜNLÜK BEBEĞİN YAŞAM MÜCADELESİ
ÜÇ GÜNLÜK BEBEĞİN YAŞAM MÜCADELESİ
ÜÇ GÜNLÜK BEBEĞİN YAŞAM MÜCADELESİ
ÜÇ GÜNLÜK BEBEĞİN YAŞAM MÜCADELESİ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2010 Cuma 16:13:04
Güncelleme :24 Temmuz 2010 Cumartesi 12:37:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?