3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Minik mehteranlar, büyük ilgi

Zonguldak'ta büyükleri ile birlikte gösteri sergileyen minik mehteranlar, izleyenler tarafından büyük ilgi gördü.

Zonguldak'ın Kozlu beldesi belediyesi himayesinde Ankara Yenimahalle belediyesi sponsorluğunda ve Kozlu Dağköy güreş ağası Servet Aydın tarafından Dağköy'de yapılacak olan Kozlu Yağlı Güreşleri ve Dağköy Yayla Şenlikleri'nin kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Ankara Yeni Mahalle Belediyesi Minik Yürekler Mehter Takımı ve beraberindeki protokol Gazipaşa Caddesi'nden Zonguldak Valiliği binası önüne kadar mehter marşları eşliğinde yürüdü. Yürüyüşe, Kozlu Belediye Başkanı Hüdai Dökmeci, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ramazan Denizer, Kozlu Dağköy güreş ağası Servet Aydın, ünlü Dağköy güreşçisi İsmet Açıkgöz ve belediye meclis üyeleri katıldı.

İzleyenler tarafından büyük alkış alan minik mehteranlar büyükleri ile birlikte mehter marşı söyledi. Valilik binası önünde yapılan törende Kozlu Belediyesi tarafından Atatürk Anıtı önüne çelenk bırakıldı, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Törende konuşma yapan güreş ağası Servet Aydın, vatandaşları Dağköy'e davet etti.

Sivas, Erzurum ve Ankara'dan şenliğe katılacak olan aşık ozanlar şenlik öncesi sazları ile birlikte güzelleme söyleyip birbirleri ile atışma yaptı. İhsan Yavuzer ve Rahim Sağlam adlı ozanlar ise saz eşliğinde söyledikleri sözlerle izleyenleri hem güldürdü, hem de eğlendirdi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2008 Pazar 14:06:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?