3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Minik Rabia'nın yaşam mücadelesi

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde, beş yaşındaki Rabia Camcı, tek gözlü barakada oksijen tüpüne bağlı yaşam mücadelesi veriyor.

Altı aylık iken akciğer rahatsızlığı nedeniyle tedavisine başlanan beş yaşındaki Rabia Camcı, dört kardeşi, annesi Özlem Camcı (30) ve babası Birol Camcı (40) ile birlikte Devrek ilçesine bağlı Ağalar Mahallesinde bulunan tek gözlü etrafı naylonla çevrili bir barakada hayat mücadelesi veriyor. Oksijen tüpüne bağlanan beş yaşındaki Rabia Camcı, devletin sunduğu
imkanlardan faydalanarak oksijen tüpü ve maskesi temin edilmesinin ardından kışın soğuk nedeniyle zorlandıkları barakada yaşamını sürdürmek zorunda kaldı.
Kalbinde bulunan rahatsızlık nedeniyle çalışamadığını, kızının tedavisi nedeniyle kendi tedavisine de bakamadığını söyleyen baba Birol Camcı, "Hastayım, hastalığıma rağmen yedi nüfusa bakmaya çalışıyorum. Devletin sağladığı imkânlarla bu cihazları alabildik. Ancak elektrikler kesilince kızımın hayatı tehlikeye giriyor. Kızımı acilen hastaneye götürmem gerekiyor. İnanın hastaneye götürecek bir araba parası bile zaman zaman bulamıyorum. Hayırseverler ve devlet büyüklerinden çocuğum için yardım istiyorum"dedi.


Anne Özlem Camcı ise kendilerinin bile zor koşullarda yaşam mücadelesi verdiği barakada yaşamın kızının hastalığı için daha da kötü sonuçlara yol açtığını söyledi. Gözyaşlarını tutamayan Özlem Camcı, hasta kızından başka dört çocuğu daha olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Dışarıdan geldikleri zaman sarılıyorlar, öpüyorlar dolayısı ile mikrop kapmaktan kurtulamıyor. Rabia'nın özel bir odada yaşaması lazım. Değil özel oda hepimiz bu barakada yaşamaya mecburuz. Soğuk, başımızı sokabileceğimiz kızıma da birodasını tahsis edebileceğimiz bir ev istiyoruz. Çocuğumu kaybetmek istemiyorum."


Rabia'nın ilaç masrafları için bağlanan 430 YTL ile geçinmek zorunda kalan yedi kişilik Camcı ailesi, hayırseverlerin uzatacağı yardım elini bekliyor.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 18:51:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?