3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Mitinge büyük ilgi

AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan adayı Yüksel Balcı pazaryerinde düzenlenen mitingde konuştu.


Miting alanına giren Belediye Başkan adayı Yüksel Balcı konuşma yapmaya başlamadan önce alanda bulunan herkes ile tek tek tokalaştı. Mitinge vatandaşlar ve pazaryeri esnafı büyük ilgi gösterdi. Konuşması için anons edilen Yüksel Balcı seçim otobüsünün üzerine çıkmak yerine her zaman olduğu gibi bir masanın üzerine çıkarak konuşmasını yaptı. Seçim çalışmaları çerçevesinde ilçede kurulan bütün pazaryerlerini gezdiğini belirten Belediye Başkan adayı Yüksel Balcı, “Keşke burada gross marketlere insanlar nasıl gider yerine pazaryerine insanlar nasıl gelir onları konuşsaydık. Maalesef öyle bir pazaryerimiz var ki. Pazaryerine yukarıdan baktığımız zaman Kabile Devletlerin pazaryerlerine benziyor. Sizlere zamanında 5 sefer kataloglar sunuldu. Yapılması için hazırlanan projeler maalesef kataloglarda kaldı. Yine bir pazaryeri projesi yapmışlar. Projeyi yapanlar ölçü yapmasını bilmiyor ya da bu vatandaşı enayi zannediyorlar. Pazaryerindeki kasapları yıkıp etrafındaki binaları yıkıp pazaryeri köprüsünü iptal ettik ama biz onların hazırladığı katalog da gösterilen pazaryeri projesini mevcut pazaryerine sığdıramadık. Katalogdaki projeyle siz kimi kandırıyorsunuz?” dedi.


“OY ALABİLMEK İÇİN RAYLI SİSTEM PROJESİ YAPILMIŞ”
İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'nden ekip getirerek Ereğli'ye raylı sistemin olmayacağını tespit ettiklerini belirten Balcı, “Gittiğiniz yerlerde 'Yüksel Balcı yedek' diyorsunuz. Siz asil oldunuz da yaptığınız pazaryeri ortada. 20 yıldır konuştuklarınız ortada. Ben bu halk için bu pazaryeri için, bu şehirde yaşayan vatandaş için yedek olmaya hazırım. Kulübede beklemeye hazırım. Ereğli'ye raylı sistem yapabilir miyiz diye İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'nden ekip getirdik araştırma yapması için. Ekiple beraber inceledik ve Ereğli'ye raylı sistemin yapılamayacağına karar verildi. CHP adayı sırf oy alabilmek için kataloglarına raylı sistemi koymuş. Peki buradaki taksicileri halk otobüsçüleri ne yapacaksınız?” dedi. CHP adayı Posbıyık'ın “Ben Ereğli için bakanlık istedim yoksa belediyede keyif çatardım” sözlerine deyinen Balcı sözlerini şöyle tamamladı:“Belediyede 15 yıl keyif çattın bak pazaryerinin haline. Her şey ortada. Bu şehri boş vaatlerinle yıllarca kandırdın. Yeter artık bu şehir bu boş vaatlerine daha fazla kanmayacak.”


Hükümetin desteği ile tüm sorunların çözüme kavuşacağını söyleyen Yüksel Balcı'yı büyük bir coşku ile alkışlayan pazaryeri esnafı ve vatandaşlar, Balcı'nın konuşması bittikten sonra da kendisini bırakmadılar. Balcı gördüğü ilgi karşısında uzun süre miting alanından ayrılamadı.
AK Parti Belediye Başkan adayı Yüksel Balcı mitingden sonra da diğer mahallelere giderek tek tek kapıları çaldı ve vatandaşlar ile sohbet etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 14:09:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?