3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

MOBESE yerine güvenlik kamerası

Alaplı ilçesi Emniyet Müdürlüğü tarafından maliyeti yüksel olduğu için MOBESSE yerine maliyeti düşük olan güvenlik kamerası alacak.


Zonguldak'ın Alaplı İlçesi Emniyet Müdür Vekili Erkan Tektaş, MOBESSE sistemi kurmayı düşündüklerini ama maliyetinin çok olması nedeniyle iş yerlerinde kullanılan güvenlik kamerası alacaklarını belirtti. 25 adet güvenlik kamerasının 110 bin TL'ye mal olacağını belirten Tektaş, ilçedeki kurum ve kuruluşlardan yardım beklediklerini söyledi. Tektaş, “Alaplı'da göreve başladığımızdan bu yana ilçede kamera sistemi kurmak için çalışmalar başlattık. İlçe merkezinin giriş ve çıkışına, kapalı pazar yerine, ilçe merkezi meydanına ve özellikle okul önlerine MOBESSE sistemi kurmayı düşündük.

Yaptığımız maliyet araştırmasında bunun mümkün olamayacağını anladık. Buna alternatif olarak maliyeti daha düşük ve genellikle iş yerlerine takılan güvenlik kamera sistemini hayata geçirmeyi düşünüyoruz. 110 Bin TL'ye mal olacak olan kamera sistemi için kaymakamlık, sivil toplum kuruluşları, sosyal hizmet veren kuruluşlar ve iş adamlarımızdan destek isteyeceğiz. Kamera sistemine vatandaşlarımızda destek veriyor.

Kamera sistemiyle ilçenin giriş, çıkışları ve en işlek caddelerine, suç unsurunun yoğu olduğu yerlere, kapalı pazaryerine, okul önlerine 25 adet kamera yerleştireceğiz. Kamera sistemi ile suç ve suçluyla mücadelede caydırıcı etkinin yanı sıra suç oluştuktan sonra ise faillerin tespiti ve delillendirilebilmesini sağlayacağız” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 16:30:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?