3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Modern meyvecilik anlatıldı

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde, modern meyvecilik bilgilendirme kursu veriliyor.


Çaycuma ilçesinde, Çaycuma Ticaret Sanayi Odası (ÇTSO) toplantı salonunda Bodur Meyve Yetiştiriciliği hakkında kursiyerlere bilgi veriliyor.

Isparta Eğirdir Bahçe Bitkileri Araştırma Enstitüsü’nden gelen Ziraat Mühendisi Hüseyin Akgül, Gökçebey ilçesinden katılan 27 kursiyere meyve yetiştiriciliği hakkında teorik ve slayt gösterisi olarak ders veriyor. Ziraat Mühendisi Hüseyin Akgül kursiyerlere verdiği modern meyve yetiştiriciliği konusunda şunları söyledi:


“Avrupa Birliği çerçevesinde buradaki teknik eleman arkadaşlar bizleri davet ettiler. Eğirdir Bahçe Bitkileri Araştırma Enstitüsü tarafından buraya geldik. Ve arkadaşlara burada modern meyveciliği nasıl yapabilecekleri konusunda detaylı bilgilendirme çalışması yapıyoruz. Daha önceki arkadaşlarımız yetiştiricilik bilgilerini elma ve kiraz yetiştirme gibi konuları anlattılar. Bizim burada bulunma amacımız ise sulama ve gübreleme en iyi şekilde nasıl yapılabilmesi konusunda bilgi veriyoruz. Çaycuma ilçesi tarımda en yüksek potansiyeli olmak ile birlikte meyvecilikte daha yolun başlangıcında. Bu yolun başlangıcında olması sebebi doğru bilgilendirmeyi gerektiriyor. Baştan hata ile başlanırsa hata ile sonlanır. Kursiyerlere verdiğimiz bilgileri gözlerini ayırmadan dinliyorlar ve kursiyerlerin son derecede ilgili olduklarını görüyoruz. Çaycuma bölgesi meyvecilik yetiştiriciliğinde yüksek derecede bir iş kazandıracağını da biliyoruz. Kurslarda 4 grup var. Her gruba 2’şer gün aralıklarla bilgi veriyoruz. İlk gurubu tamamladık. İkinci guruba ise bu hafta içerinde 16 saat içinde 25 kişiye sulama ve gübrelemeyi anlatacağız. Bizi buradaki arkadaşlarımız eğitici olarak çağırdılar. Sonra ise kursiyerlerimize bahçelerde uygulamalı eğitim vererek devam edecekler.”

iha
Yayın Tarihi : 4 Mart 2009 Çarşamba 12:10:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?