5
Mayıs
2024
Pazar
ZONGULDAK

Mor ve Ötesi gençleri coşturdu

Mor ve Ötesi grubu Zonguldak’ta verdikleri konserle yüzlerce genci coşturdu. Pil Yapım tarafından Zonguldak Spor Salonu’nda düzenlenen organizasyonla Burak Güven, Kerem Özyeğen, Harun Tekin ve Kerem Kabadayı’dan oluşan Mor ve Ötesi grubu, yüzlerce gence rock müziği ziyafeti verdi. Mor ve Ötesi grubundan Burak Güven ve Kerem Özyeğen, konser sonunda yaptıkları açıklamada, hayranlarına 2005 yılının son aylarında yeni albümlerinin müjdesini verdi.
Yurt içi turnelerinde birçok il ve ilçeyi gezdiklerini belirten Burak ve Kerem, "Zonguldak’ta verdiğimiz konser çok kalabalıktı. Çok hoş bir tepkiler aldık. Bir süre konserlerimiz Ankara’dan Adıyaman ve Antakya’ya kadar devam edecek. Yeni albüm hazırlıklarımız devam ediyor. Albümün alt yapı çalışmalarını yapıyoruz. 2005 Yılının sonlarına doğru çıkarmayı planlıyoruz" dedi.

İzleyici rekorları ve kullanılan argo kelimelerle birlikte gündeme gelen GORA filmini de değerlendiren grup, filme övgü yağdırdı. Alman gazetelerinin olumsuz eleştirdiği filme ve aktör Cem Yılmaz’a destek veren Kerem, "Belli şeyler abartılmış, homoseksüelliğe çok fazla değinilmiş. Bu da bir üsluptur. Bir şey diyemezsiniz. GORA kesinlikle iyi bir mizah filmi. Görsel efekt konusunda da Türkiye’de bence yapılmış en adam akıllı film. Almanya’da başarılı olur. Almanlar, mizahı bizim algıladığımız gibi algılayamazlar. Argoda mizahın içindedir" dediler.
Açıklamalarında Irak’ta yaşananlara da yer veren ve Irak’ta yaşananları üzüntüyle izledikleri kaydeden Burak, "Irak’taki gelişmeleri başından beri büyük üzüntü ve şaşkınlıkla izliyoruz. Bütün hukuk ve insani değerleri altüst olarak, başta sivil halk olmak üzere bu ülkenin demokrasisi, tüm değerleri altüst edildi. Bu durumu sadece Irak üzerinde de düşünmemek lazımdır. Kaba gücün koşulsuz şartsız uygulanmasıdır. Hepimize görevler düşüyor. En son Felluce olaylarıyla yara biraz daha deşilmiş oldu. Grup olarak elimizden geleni yapmaya çalıştık. ’Savaş’a hiç gerek yok’ adlı şarkı yaptık. 8 sanatçımızla seslendirerek, çok cüzi fiyata CD ve kasetleri satışa sunduk. Türkiye’de Irak’a asker gönderme tezkeresinin çıkış sürecinde etkili olduğunu inanıyoruz. Tüm dünyadan tepki aldılar. Olaya dikkat çekmek amacıyla içinde yer almamızın istendiği ve güvendiğimiz her türlü işbirliğine her zaman açığız. Çünkü bizim de derdimiz bu" diyerek barış mesajları verdi.

ABD’li sanatçı Eminem’in Bush’a karşı tepkisine de destek veren Kerem, "Eminem’in Bush’a tepki şovu, önceden yayınlansaydı belli bir kitleye ulaşırdı. Bush’un kazanmasını istemezdik. Eminem’in ABD’de hitap ettiği kesim çok geniş. Yaptığı çok güzel bir hareket ve örnektir. Hiç tepki göstermeyen çok fazla sanatçı var. Destek bulur" diye düşüncelirini açıkladı.
Irak Savaşı konusunda hükümetin kararlı bir politika izlemesini isteyen Burak, "Bizim bu konuda davranışımız, duruşumuz yaptıklarımız bellidir. Bize gelene kadar bir hükümetimiz var. Bunlar muhafazakar, sağ kanat, milli değerlere sahip insanlar. Bunlar değil bize, sokaktaki bir gence ne kadar yol gösteriyor. Bu konuda ne kadar kişilikli ve kararlı bir politika izliyor. Bunları düşünmek lazım. Hükümetimiz bazı yolları açmalı ki, bilinç ve düşüncede onun peşinden gelsin. Tepki olarak yanlışın karşısında dursun. Bizim siyasi ve insani görüşlerimiz olmakla birlikte müzik her zaman önde gelir. Bu dengeler bizim için önemlidir. Dengemizi kurmak zorundayız. Tepki verdiğimiz inandığımız her şeyin arkasındayız. Öncelikle biz bir müzik grubudur" diye konuştu.

Son dönemde Türk müziğinde önemli gelişmeler ve adımlar atıldığını vurgulayan Mor ve Ötesi grubu, "Türkiye’de şu dönem müzik adına bir şeyler gerçekleşiyor. Genç ve farklı seslere yeni yollar açıldı. Önemli bir sebebi de son 10 yılda insanlar içeriksiz şeylerden, saçma sapan sözlerden, birbirini taklit eden melodi ve seslerden o kadar sıkıldılar ki yeni şeylere açıklar. Türkiye genç, yeniliğe açık ve dinamik bir toplum. Gençlerden farklı seslere, genç müzisyenlere ilgi göstersinler, destek versinler önünü açsınlar. Bir Moğollar gibi yıllarca kalıcı olmayı isteriz. Böyle uzun süreli olacağımıza inanıyoruz" diyerek destek istedi.

Fiziğiyle ön plana çıkan sanatçılar hakkında sorulan bir soru üzerine Burak, "Fiziğiyle ön plana çıkan sanatçılar ne kadar kalıcı olabilirler? İnsanoğlu fani. Beden de yaşlanıyor. 10 yıl sonra hala gösterecek fiziği varsa gösterirler. Hiç de umurumuzda değil" derken, Kerem de, "Zamana dayanabiliyorlarsa ’ne fizikmiş’ deriz" dedi. Otel lobisinde genç hayranlarına imza dağıtan grup, sabah saatlerinde Zonguldak’tan ayrıldı.

zonguldak
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2004 Cumartesi 15:31:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?