3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Müdür milletvekili adayını oynadı

Zonguldak Belediye Kültür Merkezi (BKM) Müdürü Abdullah Bakır, öğretmen hemşire ve öğretim görevlilerinde yer aldığı oyunda milletvekili adayını canlandırdı.


Zonguldak Belediye Kültür Merkezi’nde 2 perde halinde “Haldun Taner’le Gülmece isimli tiyatro oyunu sergilendi. Haldun Taner’in yazdığı komedi oyununda akademisyen, hemşire ve öğretmenlerin yanı sıra, BKM Müdürü Abdullah Bakır’da rol aldı. “Savaş Karşıtı, sarhoş ve Viyana’lı” skeçlerinin yer aldığı oyun izleyenleri hem güldürdü, hem de düşündürdü. Tiyatro oyununda 12 oyuncu olmak üzere toplam 14 kişilik kadro görev aldı. Cahil bir vatandaşın politikaya atılması ve bu süreçte yaşanılan olayları sergileyen BKM Müdürü 48 yaşındaki Bakır’ın performansı, profesyonel tiyatro oyuncularını aratmadı. 28 yıl sonra yeniden sahne almanın heyecanını yaşadığını belirten Bakır, “Gençlik yıllarımda yaklaşık 10 sene kadar tiyatro oynadım. 28 yıldır seyirci karşısına çıkmıyordum. Çok iyi bir kadronun oyunda yer alacağı proje için gelen teklifi geri çeviremedim. Sahne tozunu bir tekrar sahneye çıkmadan duramıyor. Bunu bir kez daha gördüm. Komedi oyunu ile güldürdüğümüz bu insanları umarım düşündürmeyi de başarmışızdır” dedi.
Oyunu keyifle izleyen seyirci, oyunun sonunda ise tiyatrocuları uzun süre alkışladı.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2009 Pazartesi 18:05:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SANATKARLIK ZOR MESLEKTİR IP: 88.228.186.xxx Tarih : 16.06.2009 13:37:39

   EEE KOLAY DEĞİL SANATKAR OLMAK NEDE OLSA DEDİĞİ GİBİ SAHNENİN TOZUNU YUTMUŞ.KAÇ DÖNEM OLDU ACABA ORADA MÜDÜRLÜK YAPALI BENİ BİLDİĞİM 3 DÖNEM GERİSİNİ BİLMEM.HANGİ BELEDİYE BAŞKANI GELSE HEMEN ONUN YANINDA OLUYOR KENDİSİDE BUNU TİYATRO YAPARAKTAN ORTAYA KOYUYOR  HELAL OLSUN SANA YAKINDA BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISIDA OLURSAN ŞAŞMAM.BOŞUNA DEMEMİŞLER SANATKARLIK ZOR MESLEKTİR.KİM TUTAR SENİ YÜRÜ BE ABDULAH YÜRÜ DAHA ÖNÜNDE ÇOK ZAMAN VAR DERMİŞİM .SANA KOLAY GELSİN