3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Müftülükten iftar yemeği

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, müftülük tarafından Gazi ve Şehit aileleri,Yetiştirme yurdu öğrencileri ve Huzur evi sakinlerine iftar yemeği verildi.


Eski Bağlık kantininde düzenlenen iftar programına Kaymakam Osman ekşi, Başsavcı Altan Ünlü, Belediye Başkan vekili İbrahim Güven, Emniyet Müdürü Hakan Yılmaz, TSO Başkanı Ahmet Likoğlu, bazı daire müdürleri , sivil toplum örgütü temsilcileri, Şehit aileleri, gazi ve gazi aileleri, huzurevi sakinleri ve Kız yetiştirme yurdu öğrencileri katıldı. Sunuculuğunu Müftülük Murakıbı Ramazan Duman'ın yaptığı programda, Ereğli Müftülüğü İlahi Korosu Şefi Nurcahit Candan tarafından tasavvuf konseri sunuldu. Konser sırasında duygulanan konukların göz yaşlarını tutamadıgı gözlendi. Programda Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marsının ardından Yeşiltepe Camii İmam Hatibi Ersin Uçar, Kuran-ı Kerim tilavcetinde bulundu.

Açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Osman Aydın, "Sevgili şehit ailelerimiz ve gazilerimiz, sizlerden bahsedildiğinde ve sizleri gördüğümüzde ilk akla gelen vatan, bayrak, ezan, hürrriyet ve bağımızlıktır. Bu yüce değerlere sizler sayesinde sahibiz. Bu sebeple Türk Milleti olarak size minnettarız, size teşekkür ediyoruz. Sizler aslan gibi yiğit yavrularımızı askere gönderirken 'Oğlum! 'Ya şehit ol, ya gazi' diyerek şehitlik ve gaziliğin önemini vurguladınız. Yüce Allah da Kur'an-ı Kerim'de Tevbe suresinin 52.ayetinde belirttiği iki iyiliğe yani şehitlik ve gazilik şerefine nail oldunuz. Şehit babası, şehit annesi, şehit kardeşi olmak ne büyük şeref. Gazilik ünvanı ile insanların arasında dolaşmak ne büyük onur ve ayrıcalıktır. Bir fani için ulaşabileceği rutbelerin en yükseğine erişmiş bulunuyorsunuz. Parayla elde edilemeyecek maneviyatı büyük bir şerefin sahibisiniz" dedi. Türkiye Muharip Gaziler Ereğli Temsilcisi Temel Şahin'in konuşmasının ardından Kaymakam Osman Ekşi, gazilere teşekkür ederek, devlet kapısının her zaman kendilerine açık olduğunu ve tüm sorunlarıyla yakından ilgileneceklerini duyurdu.


İftar yemeği sonrası Erdemir Camiinde Akşam ile Yatsı namazı arasında şehit ve gaziler için ilçedeki seçkin hafızlar tarafından Mevlid okundu. Katılımın fazla olduğu program İlçe Müftüsü Osman Aydın'ın sohbetleri ve ilçe vaizi Şevket Bulut'un duası ile tamamlandı.

iha
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2008 Pazar 12:58:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?