3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Muhtardan 4 projeye tepki

Zonguldak’ın Merkezi’ne bağlı Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Bülent Tüzün, yaptığı basın açıklamasında son dönemlerde kentte gündeme gelen huzurevi, ilköğretim okulu yapımı, kapalı spor salonu yapımı, devlet hastanelerinin birleştirilmesi projelerine tepki gösterdi.


Muhtar Tüzün, 4 projeninde Bahçelievler Mahallesi’ni ilgilendiren fakat, yanlış kararlar olduğunu söyledi. Hayata geçirilmek istenen 4 projenin de ‘ben yaptım oldu zihniyeti ile mahalle halkına yapılan eziyet’ diye yorumlayan Muhtar Tüzün, “Bahçelievler Mahallesi kentteki en yoğun nüfusun olduğu mahallerdendir. Buraya yapılacak huzur evinin yerinin yetersiz olduğu ve hemen yanında da okul olması nedeniyle doğru olmadığını düşünüyoruz. Anadolu Lisesi’nin yanına yapılan ilköğretim okulunun da yeri yanlış seçim. BU okuldaki ve çevre okullardaki öğrencilerin ileride çok zor durumlarla karşılaşacakları kanaatindeyiz. Site top sahasını, yıllardır mahallede kahve köşelerinde ve internet kafelerde bulunan gençleri kurtararak, spora yönlendirmek için kullanıyorduk. Böyle bir tesisin yerine kapalı spor sahası yapılması en büyük hatadır. Mevcut top sahasının etrafında genişletme ve düzeltme çalışmalarının yapılması daha iyi olurdu. Fiziki mekan olarak güzel bir kapalı spor salonu yapılacak, mevcut saha sahile taşınacak. Zaten trafik açısından sıkıntılı olan mahallemizde trafik daha da içinden çıkılmaz hal alacaktır. Sahile taşınacak top sahasından da kimsenin yararlanamayacağı açıktır. Ayrıca Kentin en yoğun iki hastanesi olan Zonguldak Devlet Hastanesi ile Atatürk Devlet Hastanesi’nin birleştirilmesi, mahalle halkını açıkça ezmek ve eziyet etmekten başka bir şey değildir. Devlet Hastanesi bu kadar yoğun bir nüfusa hizmet verirken bu birleşme çok anlamsız olmuştur. Mahallemizdeki hastane, sağlık ocağına dönüştürülerek, açıkça mahalleliye eziyet edilmek isteniyor. Bu hastanelerin birleşmesinin 1 yıldır gündemde olmasına rağmen son bir aya kadar gizlenmesinde neyin saklanmaya çalıştığını da anlamış değiliz” dedi. Mahalle halkı ile dalga geçildiğini ve bunu da bürokrasinin görmediğini ileri süren Muhtar Tüzün, ‘ben yaptım, oldu’ zihniyeti ile hizmetin de siyasetin de yapılamayacağını söyledi. Verilen cevap ve açıklamaların da tatmin edici olmadığını ifade eden Tüzün, açıklamasını şöyle tamamladı:


“Bu kadar insana eziyet çektirmek son derece yanlıştır. ‘oldu, bitti, alışırlar, ben yaptım oldu, dike dike giderler’ düşünceleriyle hizmet olmaz. Halen bu anlayışlarda ısrar edilmektedir. Bürokrasi de bunları görmüyor. Aklı selim olarak düşünülmesini talep ediyoruz.Daha sağlıklı hizmet verilmek isteniyorsa, başka bir yer bulunsun ve hizmete sunulsun. Ama ne açıklamalar, nede bize verilen cevaplar tatmin edicidir. Bizle dalga geçiyorlar. Durum iç açıcı değil. Bürokratlar, siyasetçiler bu duruma sahip çıkmazsa, mahalle halkı sahiplenmesini bilecektir.”
 

İha
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2009 Salı 15:44:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?