3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Muhtarlar yemekte buluştu

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde Muhtarlar Derneği tarafından birlik ve beraberlik yemeği düzenlendi.

Kdz. Ereğli’de yerel seçimleri sonrasında eski ve yeni seçilen 140 mahalle ve köy muhtarları, Muhtarlar Derneği'nin daveti ile bir araya geldi. Mühendisler Derneği'nde düzenlenen birlik ve beraberlik yemeğinde konuşan Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol, oluşturacakları birlik ve beraberlik ile hizmetlerine devam edeceklerini kaydetti.

İsim, isim tanıtılan muhtarlar, ilk kez bu şekilde bir araya gelmekten dolayı mutluluklarını dile getirdiler. Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol, birlik ve beraberlik toplantılarının bundan sonra da belirli aralıklarda devam edeceğini söyledi. Başkan Başol yemekte yaptığı konuşmasında "Biliyorsunuz 5 yıldan bu yana sizlerin de teveccühü ile Ankara Türkiye Muhtarlar Derneği'ne iki dönem üst üste sizleri temsilen seçildik. Burada bize düşen görev, siz değerli muhtar kardeşlerimin sorunlarını Ankara'ya taşımak.

Özellikle muhtarlarımızın özlük hakları ile ilgili sorunların aşılması için çalışmalarımız oldu. Bunların en başında ise devlet tarafından bizlere verilen 300 TL'lik maaş geliyor. En azından muhtarların maaşlarını asgari ücrete yükseltmeye çalışacağız" dedi.

Başol'un konuşmasının ardından Yaraşlı Yörük Köyü Muhtarı ve aynı zamanda Türk Kızılay’ı Ereğli Şube Başkanı İsmail İşgören, köy özellikle köy muhtarlarından kan bağışı kampanyaları düzenlemesini istedi. 140 muhtardan tek bayan muhtar olan Akarca Mahalle Muhtarı İlknur Güleri ise büyük alkış aldı. Toplantı muhtarların dilek ve temennileri ile son buldu.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2009 Pazar 18:08:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?