3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Muhtarlardan eğitime destek

Zonguldak'ta maddi imkansızlıklar nedeniyle okula gidemeyen öğrencilerin yol masraflarını karşılamayı amaçlayan "Eğitime destek" kampanyasına, Türkiye Muhtarlar Derneği Zonguldak Şubesi de destek verdi. 

Zonguldak Valiliği ve Karaelmas Gazeteciler Derneği'nin çağrıda bulunduğu "Eğitime katkı" kampanyasını çok anlamlı bulduklarını ifade eden Türkiye Muhtarlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Şerafettin Nas, iki öğrencinin bir yıllık masrafını karşılayacaklarını açıkladı.
Nas, yaptığı açıklamada, "Geleceğimizin güvencesi olarak gördüğümüz çocuklarımıza eğitim fırsatları malesef eşit şekilde sağlanamamaktadır. Bugün köylerimizde bulunun binlerce çocuğumuz çok istemesine rağmen maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitimlerini sürdüremiyorlar. Öğrencilerimizin kitapları her ne kadar ücretsiz karşılansa da, aylık 50 YTL olan taşıma ücreti önemli bir yük getirmektedir. Vali Yavuz Erkmen ve Karaelmas Gazeteciler Derneği'nin bu anlamlı çağrısına Zonguldak Muhtarlar Derneği olarak her ay 100 YTL ile iki öğrencinin masrafını karşılayarak katkıda bulunacağız" dedi. 

Kampanyayı başlatanlara ve destek olanlara tüm muhtarlar olarak teşekkür ettiklerini ifade eden Şerafettin Nas, "Bütün sivil toplum örgütlerini ve duyarlı insanları da bu kampanyaya destek vermeye çağırıyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2006 Çarşamba 18:00:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?