3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Muhteşem Yüzyıl'a ağır eleştiri

Tarihçi Mustafa Armağan, Muhteşem Yüzyıl dizisinin yapımcılarına ağır eleştirilerde bulundu.

Tarihçi Mustafa Armağan, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nin (ZKÜ) Aralık ayı etkinlikleri kapsamında konferans verdi. Arif Amirov Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa ZKÜ Rektörü Prof.Dr. Mahmut Özer'in yanı sıra davetliler de katıldı.

Kanuni'nin 46 yıl Türkiye'ye hizmet ettiğini aktaran Armağan, eleştirisinde şöyle dedi: "Sen 46 yıldır bu ülkeye hizmet etmiş bir padişahın dizi filmini yapıyorsun. Her bir yılı neredeyse Avrupa tarihinin, Anadolu tarihinin, Türkiye tarihinin, dünya tarihinin gidişini etkilemiş olan birisinin dizisinde, affedersiniz yatak odasından başını çıkaramayan bir yönetici profili çiziyorsunuz. Peki bununla ne yapmak istiyorsun. Diziyi seyredince bize bir mesajın yok. Var aslında, olumsuz mesaj var. 'Sizin Osmanlı dediğiniz budur. Onun en muhteşem padişahı böyle bir adam. İşte buyurun alın tepe tepe kullanın."

Dizinin yapımcılarını eleştiren Armağan, şunları söyledi: "Bir anne bana mesaj yazıyor. 'Ben bu diziyi seyrettikten sonra çocuğuma Kanuni'yi nasıl anlatacağım' diyor."

iha
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2011 Salı 18:59:58
Güncelleme :13 Aralık 2011 Salı 19:02:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?