3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Murat Sesli iddialara cevap verdi

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Belediye Başkanı Murat Sesli, CHP Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı’nın belediye hizmetlerine yönelik açıklamalara tepki gösterdi.

Başkan Sesli, Balcı’nın açıklamalarının asılsız ve karalamadan ibaret olduğunu kaydetti.
Belediye Başkanı Murat Sesli, yaptığı yazılı açıklamasında, Balcı’ın, araştırma yapmadan içi boş, kamuoyunda bilgi kirliliği oluşturarak belediye üzerinden siyasi rant elde etmeyi amaçladığını savundu. Terminal projesinin 15 yıldır resimlerde kaldığını, hayata geçirilemediğini belirten Sesli, “Göreve başladıktan sonra tozlu raflardan indirdiğimiz projenin Kışla mevkisindeki kamyon garajındaki yasal sorun nedeniyle yapımı mümkün görülmemektedir. Bu nedenle, daha büyük ve sorunsuz olan Potbaşı mevkisindeki İtfaiye ve Belediye Şantiyesine inşa edilmesi mecliste kabul edilmiştir.

Terminal projesi ciddi bir şekilde ele alınıp, hayata geçirilmesi için gerekli çalışmalar yapılmış, ihale aşamasına gelince nedense bu işi 15 yıldır yapamayanlar ‘telaş’ içine düşmüşlerdir. Onların yapamadığı, terminal, pazaryeri, belediye sarayı, katlı otopark projesinin bizler tarafından yapılacak olması elbette ki Ereğli’yi değil, kendilerini düşünen şov peşinde koşanları rahatsız etmiştir. Ereğli’ye artık verebilecek hiçbir şeyi olmayanların hesabı tutmamış. Ereğli iktidarın gücüyle şahlanmış ve mahaller hizmet görmeye, hizmet almaya başlamıştır. Yıllarca festival ve sahille uyutulan halk uyanmış ve onlara gerekli cevabı da sandıkta verecektir” dedi. Sesli, göreve başlaması ile birlikte en büyük arzusunun orta ve dar gelirli ailelerin ucuz konut sahibi olması olduğunu ifade etti.

Dar gelirliye konut imkanı için yürüttüğü çalışmaları anlatan Başkan Sesli, “Ereğli Belediyesi’nce yapılan toplu konutlar bugün 100-120 bin YTL’ye satılmaktadır. Biz ise pahalı konuta kesinlikle karşıyız. Bizim olmazsa olmazımız, dar gelirli vatandaşlarımıza ucuz ve 180 ay gibi uzun vadeli konut sahibi yapabilmek. TOKİ ile görüşmelerimiz sürüyor. Bu kararı aldığımızdan itibaren kamuoyundan ve halkımızdan büyük destek görmekteyiz. Muhalif bazı meclis üyeleri ise gerek asfalt için gerekse TOKİ ile görüşmeler için alacağımız kararlarda mecliste muhalefet edip, ‘red’ oyu kullanarak adeta Ereğli’ye hizmet yapılmasını engellemeye çalışmışlardır” diye konuştu. Yaşar Balcı’nın, muhtarların gezisi ile ilgili açıklamasında da kamuoyunu yanıltıcı bilgiler verdiğini belirten Sesli, belediye başkanlığı için aldığı maaşı bile cebine koymadığını ifade etti.

Başkan Sesli, şöyle devam etti: “Konun aslı şu şekildedir, mahalle muhtarlarımız kendi aralarında bir araya gelerek eşleri ile birlikte gezi düzenlemişlerdir. Yani gezinin belediye ile hiçbir ilgisi yoktur. Kaldı ki, geziye katılan bütün muhtarlarımız, şahsım ve meclis üyeleri ücretini cebinden karşılamıştır. Sayın Balcı, açıklamasında ‘Devletten de tam maaş alır’ şeklinde bir ifade kullanmış. Bize böyle şeyleri söylemek yakışmaz ama Belediye Başkanlığına seçildikten sonra bugüne kadar devletten aldığım başkanlık maaşımı cebime koymadım, ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin eğitime katkıda bulunmak için harcadım ve harcamaya devam ediyorum.”


HARCAMALAR BAĞIŞLARDAN…
Belediye Başkanı Murat Sesli, Ereğli Belediyesi’nce düzenlenen ve 3 bin 500 kişinin katıldığı Abant Gezisi’nde kullanılan kıymanın alımında hassas davranıldığını kaydetti. Sesli, ihtiyaç duyulan 700 kilogram etin 120 kilogramının ilçe esnafından toplanabildiğini, kalanının ise oluşturulan komisyonca ilçeden ve bölgede yapılan piyasa araştırması sonucunda Bolu’dan temin edildiğini dile getirdi. Sesli, “Firma, malzemesini hazırlayarak, dağıtımını da kendisi yapmıştır. Ücreti ise yasal olarak festivale para yatıramayan bazı banka şubelerinin belediye hesabına ‘çeşitli gelirler’ adı altında yatırdığı paraların içinden ödenmiştir. Bankalardan aldığımız paralarla belediyemizin bütçesine gelir elde edilmiş, ödemede bu bütçeden yapılmıştır” dedi.


AÇIK DAVET…
Belediyenin hesaplarının açık olduğunu kaydeden Sesli, Balcı’ya gazetecilerle komisyon kurup, hesaplarını incelemesi için davette bulundu. Verilmeyecek hiçbir hesaplarının olmadığını vurgulayan Sesli, “Belediyeden evrak aşırmalarına gerek yok. Sayın Balcı Muhasebecidir, hesaptan, kitaptan iyi anlar. İstediği kişilerden oluşan bir komisyon kursun. Basın mensuplarını da yanına alsın ve gelip belediyenin tüm hesaplarını incelesin. Bizim halkımızdan gizleyeceğimiz ve de veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız yok. Biz hizmet için varız. Yaptığımız hizmetlerden siyasi olarak rahatsızlık duyanlar, yalan-yanlış, araştırmadan bir takım iddiaları ‘çamur at tutmazsa izi kalır’ mantığı ile gündeme taşıyarak kamuoyunda bilgi kirliliği yaratmayı ve bundan siyasi rant elde etmeyi amaçlamışlardır. Ama halkımız şunu çok iyi bilmektedir ki, ‘güneş balçıkla sıvanmaz’. Bu asılsız iddialar da hizmetlerimizi engelleyemeyecek, gölge düşüremeyecektir. Kısacası, bu hesap tutmayacaktır” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 19:31:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?