3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

MÜSİAD'dan Eşref'e ziyaret

Müstakil İş Adamları Derneği Kdz. Ereğli Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref’i ziyaret etti.


Müstakil İş Adamları Derneği Kdz. Ereğli Şube Başkanı Faruk Yazıcı ve Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte yeni seçilen Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref’e ‘hayırlı olsun’ ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette konuşan Yazıcı, “Ülkemizin hem ekonomik hem sosyal açıdan kalkınması için bizlerde sivil toplum kuruluşları olarak elimizden geleni yapıyoruz. MÜSİAD olarak sizlerin her türlü projesine destek olacağımızı belirtmek isteriz. Aynı zamanda bizi kabulünüzden dolayı teşekkür ederiz. Yeni görevinizde başarı dilerim” diye konuştu.
 

Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Belediye Başkanı İsmail Eşref ise “İş adamlarımız ülkenin ekonomisini ayakta tutmaya çalışan hem de vergisini verip hem devleti hem belediyeleri yaşatmaya çalışan insanlarımız, kuruluşlarımız. Vergi deyince akla hemen devletin geçimi, geçinebilmesi ve hizmet geliyor. Vergi deyince akla belediyeler geliyor. Çünkü belediyeler de devletin topladığı vergiden belli oranda pay alarak geçiniyor. Dolayısıyla biz iş adamlarımızın kazanmasını isteriz. Başarılı olmalarını isteriz. Bu kazanç ve başarı sadece belediyeye yönelik pay olarak değil, devletin geçinebilmesi değil, yaşam kalitesini de arttırmak anlamında devletin yapması gerekenleri yapması anlamında da önemli.

Ekonomi iyi oldukça insanlar iyi. İçinde bulunduğumuz yıl ekonomik sıkıntı olması, insanlarımızı moral men çökertti. Keşke İş adamlarımız dünyadaki krizden etkilenmemeyi başarsaydı da bu sıkıntılar yaşanmasaydı. İş adamları kazanınca adı ‘rant’ değil, ‘kazanç’tır. İş adamı kazanmak zorunda. İş adamı kazanmaz ise nasıl işçi çalıştıracak. Kazanamaz ise nasıl üretecek. İş adamları kazanırsa kendisine de etrafına da faydası olur. O yüzden ben ziyaretinizi önemsiyorum ve teşekkür ediyorum. Biz Ereğli-Zonguldak ayırmıyoruz. Sizlerin yöremize katkıda bulunması, destek sözlerinizi bizlere moral vermektedir” dedi.
 

İha
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 12:20:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?