3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Muslu, yönetimi ile bir araya geldi

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ramis Muslu ve Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri Genel Başkanlık makamında basın toplantısı düzenledi.


GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu, yönetim kurulu üyelerini kamuoyuna tanıtarak birlikte mücadele etme mesajı verdi. Süreç ile ilgili bilgi veren GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu, “Ülkemiz, bölgemiz, Zonguldak, maden işçileri ve MTA çalışanlarımız, Türkiye işçi sınıfı için mücadele edecek, birlik, beraberlik ve dayanışma içinde çalışacağız” dedi.


Genel Başkan Muslu’nun düzenlediği basın toplantısına Genel Başkan Yardımcıları Dursun Oğuz ve İsmet Demirhan, Genel Sekreter Taci Alkaya, Genel Mali Sekreter Muharrem Sarıçam, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Osman Tutkun katıldı. Genel Eğitim Sekreteri Eyüp Alabaş ise çocuğunun rahatsızlığı nedeniyle şehir dışında olduğundan toplantıda bulunamadı. GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu basın toplantısında şöyle konuştu:


“29 Kasım 2008 tarihinde yapılan olağanüstü kongrede yönetime seçilen arkadaşlarımızla sizleri tanıştırmak ve bayram tatiline girmeden önce bazı konularda kamuoyunu bilgilendirmek üzere sizleri buraya davet ettik. Göstermiş olduğunuz ilgiye ve duyarlılığa teşekkür ediyorum. Genel Kurul bizim en yetkili organımızdır. Genel Kurulda tüm sorunlar tartışılmıştır. Maden işçilerimizin tüm havza çapında seçtiği delegelerden oluşan Genel Kurul, bu yönetimi oluşturmuş ve maden işçilerini temsil etme yetkisini vermiştir. Yeri gelmişken belirteyim, sendikamız, kongre öncesi süreçte istemeden de olsa sokakta tartışma konusu olmuş ve yerli-yersiz haberler basında yer almıştır. Biz her zaman, tartışmaların kendi içimizde yapılmasından yana olduk. Sonuçta yapılan bir olağanüstü kongredir.

Yani olağandışı tartışmalar olacağı açıktır. Gönül isterdi ki böyle bir durum doğmasın. Biz, herşeye rağmen basının da bu kongreyi izlemesini, neyin yazılıp yazılmayacağı konusunda, en sağlıklı kararı kendilerinin vereceğini düşündük. Ancak arkadaşlar basını almamayı tercih ettiler. Bu vesileyle gazeteci arkadaşlarımızdan bir kez daha özür dileriz. Bundan sonraki süreçte böyle bir durumla karşılaşmayacağınızı, basın ile birlikte çalışacağımızı söylemek istiyorum.

Dün bizi ziyaret eden bir önceki Genel Başkanımız Ramazan Denizer, bizlere başarı dilemiş ve her türlü desteği vermeye hazır olduğunu beyan etmiştir. Biz de kendisine her zaman dayanışma içinde olacağımızı ifade ettik. Göstermiş olduğu duyarlılık için bir kez daha teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki yaşamında başarılar diliyoruz.


BİRLİK, BERABERLİK VE DAYANIŞMAMIZI GELİŞTİRECEĞİZ
Kongre salonundan çıktığımız andan itibaren birlik, beraberlik ve dayanışmamızı geliştirmeye devam ediyoruz. Yarın sabahtan itibaren Karadon Müessesesi’nden başlayarak iş yerlerimizi ziyaret edecek, işçi arkadaşlarımızın bayramını kutlayacağız ve Toplu İş Sözleşmesi hazırlıkları hakkında bilgi vereceğiz. Sendikamızda bayramlaşma Bayramın 1. günü Saat: 12.30’da Sendikamız Genel Merkezi’nde yapılacak. Ardından protokol bayramlaşmasına katılacak, ardından Rahmetli Genel Başkanımız Şemsi Denizer’in kabrini ziyaret edeceğiz. Ben şimdiden sizlerin, Zonguldak halkının, maden işçilerimizin, MTA işçilerimizin bayramını kutluyor, sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice bayramlar diliyorum.


MALİ SIKINTILARI ÇÖZMEK İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLAYACAĞIZ
Mali konularda sıkıntılarımız biliniyor. Bayramdan önceki şu birkaç gün içinde hem bayramlaşma hem de maden işçisi arkadaşlarımızı toplu iş sözleşmesi çalışmaları ve işçi alımlarıyla ilgili bilgilendirme amacıyla bölgelerimizi dolaşacağız. Bayram sonrasında ise yönetim kurulu olarak mali konularda yapabileceklerimiz var. Toplu iş sözleşmesi görüşmelerimiz var. Bu görüşmelerle birlikte sendikamızı 2011 yılındaki kongremize hazırlamak amacıyla mali genel kurul çalışmalarımızı da başlatacağız. 1990 Grevinin ardından 1994 yılında TTK’da büyük bir resen emeklilik uygulaması yapıldı. O tarihten sonra kuruma işçi alımı yapılmadı ve mevcut yeraltı hazırlıklarıyla üretim sürdürüldü. Ve 2000 yılı başında 4 bin 12 işçi, 2006 yılında teknik elemanlarla birlikte bin 250 işçi alındı. Ve son olarak 2008 yılında 3 bin işçi alımı sürüyor. Bu işçi arkadaşlarımız 1 Ocak 2009 tarihinden itibaren bölgelerde 21 günlük intibak kurslarına alınacaklar. Bizler de bu intibak kursları sırasında teknik elemanlarımızla birlikte yeni işçi arkadaşlarımıza eğitim vermeyi düşünüyoruz. Madencilikle, yeraltı maden işçiliğiyle ilgili bilgiler verilirken ‘Sendika nedir? Örgütlenme nedir?’ yönünde de yeni işçi arkadaşlarımızı bilgilendirme, bilinçlendirme çalışması yapmayı planlıyoruz.


GEÇMİŞTEN DERS ÇIKARARAK ÖNÜMÜZE BAKACAĞIZ
Yönetim Kurulu olarak birlikte çalıştık, bundan böyle de birlikte çalışacağız. Kavgadan yana olmadık, olamayız. Yönetim Kurulumuzda görev yapan her arkadaşımızın bilgisinden, tecrübesinden yararlanacağız. Geçmişteki hatalardan dersler alarak önümüze bakacağız. Ben Genel Başkan olarak şubelerimize ve yönetim kurulumuza bir ağabey gibi yaklaşacağımı, yol gösterici olacağımı belirtmeliyim. Artık Sendikamızda kavgaya fırsat verilmeyecektir. Kavgayla, sendikal örgütümüzün yükselmediğini, tam tersine dibe vurduğunu görüyoruz. Bu nedenledir ki ülkemiz, bölgemiz, Zonguldak, maden işçileri ve MTA çalışanlarımız, Türkiye işçi sınıfı için mücadele edecek, birlik, beraberlik ve dayanışma içinde çalışacağız.”

İha
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 13:04:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?