3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Muslu Gelik'te bilgi aldı

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ramis Muslu, Türkiye Taşkömürü Kurumu Gelik İşletmesi’ni ziyaret etti.


Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ramis Muslu ve Yönetim Kurulu üyeleri Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Gelik İşletmesi’ni ziyaret ederek, 10 Şubat 2009 günü meydana gelen ve 2 madencinin hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan kaza nedeniyle ocak şeflerine ve maden işçilerine başsağlığı dileğinde bulundu. Ziyarete, GMİS Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam, Genel Eğitim Sekreteri Eyüp Alabaş, GMİS Karadon Şube Başkanı Ahmet Demirci, Karadon Şube Yönetim Kurulu üyeleri, GMİS teknik personeli de katıldı. Kaza ile ilgili olarak bilgi alan GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu, ocak içinde kömür sondajında kullanılan makineleri de inceledi. Ocak şefleriyle bir araya gelen Muslu, iş sağlığı ve güvenliğinin herşeyden önce geldiğini belirterek, “Taşkömürümüz, ülkemiz sanayisi için çok önemli ve çok değerli. Bu kömürü üretmemiz gerekiyor. Ancak insan hayatının değeri hiçbir şeyle ölçülemez. Öncelikli değerimiz insan. Bu nedenle iş sağlığı ve güvenliği önlemlerini eksiksiz yerine getirmeliyiz. Yeni işçi arkadaşlarımızın eğitimlerine ağırlık vermek zorundayız. Kömürü üreteceğiz ama iş sağlığı ve güvenli önlemlerini en üst düzeyde alarak üreteceğiz. Böyle acıları bir daha yaşamak istemiyoruz” dedi.


GMİS Genel Eğitim Sekreteri Eyüp Alabaş, GMİS Karadon Şube Başkanı Ahmet Demirci, Teknik Danışmanlar Maden Mühendisleri Nizamettin Tiryaki ve Coşkun Çatma ile Gelik İşletme Müdürü Ahmet Baş ve İstihsal Başmühendisi Mustafa İstek kazanın meydana geldiği Gelik 4. Ocak’a inerek kaza yerinde incelemelerde bulundu.
GMİS Genel Başkanı Muslu, Kilimli Belediye Başkanı Ali Arslankılıç’ı da makamında ziyaret ederek 2 maden şehidinin Yenice beldesindeki Yortanpazarı beldesindeki cenaze törenleri nedeniyle tahsis ettiği 2 otobüs için teşekkür etti.

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 14:20:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?