3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Muslu genel başkanlığa aday

GMİS Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Ramis Muslu, 29 Mart'ta yapılacak olan Olağanüstü Genel Kurul'da sendikanın Genel Başkanlığına adaylığını açıkladı.


29 Mart 2008 Cumartesi günü Genel maden İşçileri Sendikası (GMİS) toplantı salonunda yapılacak olan Genel Maden İşçileri Sendikası Olağanüstü Genel Kurul'da GMİS Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Ramis Muslu, Genel Başkanlığa adaylığını açıkladı. GMİS Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Ramis Muslu, Genel Başkan Ramazan Denizer'in 18 ay boyunca hiçbir gelişme göstermediğini, detaylarını genel kurulda anlatacağı yanlış işler yaptığını belirtti. Yönetim içindeki en tecrübeli üç arkadaş olarak bu yanlışlara karşı çıkmalarına rağmen kendisine söz dinletemediklerini kaydeden Muslu, “Sendikamız tam 62 yıl önce, 17 Kasım 1946 tarihinde kuruldu. Sendikamızın kurucularını ve bugüne kadar görev yapan tüm yöneticilerini sevgi, saygı ve şükranla anıyorum. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, hayatta olanlara uzun ömür diliyorum. 12 Kasım.2008 Çarşamba günü toplanan Genel Maden İşçileri Sendikası Başkanlar Kurulu 29 Kasım 2008 Cumartesi günü Olağanüstü Genel Kurul yapma kararı aldı. Genel Maden İşçileri Sendikası Yönetim Kurulu olarak burada ve basının huzurunda hepimiz bu karara imza attık. Bildiğiniz gibi yaklaşık 1 ay önce yapılan Başkanlar Kurulunda, biz üç arkadaş olarak, sendikamızın iyi yönetilmediğini belirtip, gerekçelerimizi açıklayarak, hemen olağanüstü genel kurul kararı alınmasını istemiştik” dedi. Yönetimin çoğunluğunu oluşturan 4 yöneticinin Başkanlar Kurulunu bu önerisine uymayarak, taban delege seçimlerinin yenilenmesi gibi bir karar aldıklarını belirten Muslu şunları söyledi:


“Nitekim o toplantıda şube başkanlarımızın büyük bir çoğunluğu da bu görüşümüze katılmıştı. Ancak yönetimin çoğunluğunu oluşturan 4 arkadaşımız, Başkanlar Kurulumuzun bu önerisine uymayarak, taban delege seçimlerinin yenilenmesi gibi bir karar aldıklarını açıkladılar. Hatta bunun için 15 Ocak 2009 tarihini de verdiler. Biz bu kararın, tüzüğümüze ve yasalara aykırı olduğunu, yani yanlış bir karar olduğunu söylememize rağmen bu kararı aldılar. Bu yanlış kararı, Genel Maden İşçileri Sendikası gibi 62 yıllık tarihi bulunan ve demokrasi mücadelesinde kendini kanıtlamış bir sendikanın karar defterine dahi yazdılar. Bu 4 arkadaşımız, kendilerini bu görevlere seçen mevcut delegeye güvenmediler. Hatta tüm delegeleri seçen tabandaki maden işçisine de güvenmediler ve Ocak ayında yeni işe alınacak işçi arkadaşlarımıza oy kullandırarak yeniden delege seçmeyi, yeniden şubeci seçmeyi uygun gördüler. Aslında onlara da güvendikleri söylenemez. Çünkü bu arada, barışma veya üçümüzü birbirimize düşürme girişimlerini sürdürdüler. Biz üç arkadaş olarak, tüzüğümüzün ve yasaların gösterdiği yolda yürüyerek, olağanüstü kongre yapabilmek için delege arkadaşların beşte birinin imzasını toplamaya başladık. Bize gerekli olan 310 delege arkadaştan 62 imza toplamaktı. Hatta bazı arkadaşlarımız emekli olduğu için 57 imza toplamamız yetiyordu. Biz 150 imza toplayıp Yönetim Kuruluna sunduk. Eğer Yönetim Kurulu karar almaz ise yapılacak olan şey mahkemeye gitmekti. Ancak 4 arkadaşımız bu durumdan hiç söz etmeden, sanki hiç imza yokmuş gibi kararı kendilerinin aldığı havasını vermeye çalıştılar.”


“GENEL MADEN İŞÇİLERİ SENDİKASI'NIN GENEL BAŞKANLIĞINA ADAYIM”
Hukuku zorlayan yanlışlara ortak olmamak, sendikaya, maden işçilerine, Türk sendikal hayatına, Zonguldak'a ve ülkeye karşı sorumluluklarını yerine getirmek için olağanüstü kongre sürecini başlattıklarını belirten Muslu, “Bu anlayış, bu kafa ile Genel Maden İşçileri Sendikası yönetilemez. Sayın Genel Başkan, 18 ay boyunca hiçbir gelişme göstermedi. Detaylarını genel kurulda anlatacağımız yanlış işler yaptı. Biz, bu yönetim içindeki en tecrübeli üç arkadaş olarak bu yanlışlara karşı çıkmamıza rağmen kendisine söz dinletemedik. Biz, hukuku zorlayan yanlışlara ortak olmamak, sendikamıza, maden işçilerine, Türk sendikal hayatına, Zonguldak'a ve ülkemize karşı sorumluluğumuzu yerine getirmek için olağanüstü kongre sürecini başlattık. Artık kararı maden işçileri verecek. Ben Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Teşkilat Sekreteri Ramis Muslu olarak Genel Maden İşçileri Sendikası'nın Genel Başkanlığına adayım” dedi.


“İLKELERİMDEN HİÇ TAVİZ VERMEDİM”
GMİS Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Ramis Muslu, evinin önünde silahlı saldırıya uğrayarak öldürülen eski Genel Başkan Şemsi Denizer ile birlikte de çalıştığını belirterek, “Ben bu sendikanın her biriminde görev yaptım. Hiçbir göreve kısa yoldan gelmedim. Hiçbir zaman birilerine tutunmadım ve hep doğru bildiğim yerde oldum. İlkelerimden hiç taviz vermedim. Ben Rahmetli Genel Başkanımız Mehmet Tezer'i yakından tanıdım. Ben efsane Genel Başkanımız rahmetli Şemsi Denizer ile birlikte çalıştım. Bu sendikayı yeniden eski günlerine taşıyacak bilgiye ve birikime sahibim. Sendikamız, hem ekonomik olarak, hem demokrasi mücadelesindeki yeri itibariyle başı dik alnı açık bir konuma gelecektir. Sendikamız Zonguldak'ta, Ankara'da ve tüm Türkiye'de, hatta dünyada kaybolan prestijini yeniden kazanacaktır. Maden işçisi her zaman en sağlıklı kararı vermiştir, yine verecektir” dedi.


MUSLU'NUN ÖZ GEÇMİŞİ
GMİS Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Ramis Muslu, 1958 yılında Çaycuma'da doğdu, 1981 yılında, Üzülmez Asma İşletme Müdürlüğü'nde kazmacı yedeği olarak iş başı yaptı. 3 yıl kazmacı, sonra barutçu olarak çalıştı. 1990 yılında başçavuş oldu. 1983 yılından itibaren delegelik, işyeri temsilciliği gibi görevlerde bulunduktan sonra 1994 yılında Amelebirliği Temsilciğine seçildi. 1995 yılında Sendikanın Üzülmez Şube Başkanı oldu. 1999 yılında yapılan Genel Kurulda Genel Teşkilatlandırma Sekreterliğine seçildi. 2003 yılında yapılan Genel Kurulunda da yeniden aynı göreve seçildi. 5-6 Mayıs 2007 tarihlerinde yapılan 8. Dönem Olağan Genel Kurulunda da karşı listeden seçime girmesine rağmen aynı görevinde kaldı.

İha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 16:36:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?