4
Mayıs
2024
Cumartesi
ZONGULDAK

Müteahhitler biraraya geldi

Zonguldak'ta inşaat sektörünün sorunları ve çözüm önerileri tartışıldı. 

Zonguldak İnşaat Müteahhitleri Derneği (ZİMDER) tarafından düzenlenen "Zonguldak'ta inşaat sektörünün sorunları ve çözüm önerileri" isimli toplantı, Belediye Nikah Salonu'nda yapıldı. Toplantıya, AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Tüm Müteahhitler Federasyonu Genel Başkanı Hasan Balcı, siyasi partilerin temsilcileri ile çok sayıda müteahhit katıldı. ZİMDER Başkanı Mecit Aydın, yaptığı açılış konuşmasında, müteahhitler olarak yaşadıkları sıkıntıları dile getirerek, "Zonguldak'ın, arazi yapısı da göz önüne alınarak, yatırımlardan daha fazla pay alması gerektiği açıktır. Bu konuda milletvekillerimizin üzerine düşeni yapacağına inanıyorum. İnşaat sektörünün lokomotif olma özelliğini sürdürebilmesi; hiç kuşkusuz faizlerin düşürülmesi, finansal sorunların azalması ve istikrarın sürekliliği sonucunda mümkün olmaktadır. İnşaat maliyetini yükselten vergiler, harçlar, SSK primleri, belediye tapu ve diğer kamu harçları da düşürülmelidir. Belediyelerimiz; bir an önce yeni konut alanlarını oluşturmalı ve altyapı çalışmalarını tamamlayarak, hem gecekondulaşmayı engellemeli, hem de kentsel dönüşüme katkı sağlamalıdır. İnşaat sektöründe faaliyet gösteren TOKİ gibi kamu kurumları hem bürokrasi, hem de parasal yükümlülük olarak sektörümüzün muhatap olduğu uygulamalara tabi değildir. Bu durum sektörümüzde haksız rekabet ve kamuda tekel oluşturmaktadır" dedi. 

Tüm Müteahhitler Federasyonu Genel Başkanı Hasan Balcı da konuşmasında, "Gelişmekte olan ülkelerde her zaman tartışmasız lokomotif bir sektör vardır, bu da inşaat sektörüdür. Gelişmiş ülkelerde inşaat geri plandadır. Çünkü bu ülkelerde altyapı ve temel yapı bitmiştir. Ülkemiz henüz yolun başındadır ve inşaat lokomotif olmaya devam etmektedir. Ülkemiz gelişmiş ülke seviyesine gelene dek bu sektör içinde sorunlar olacak ve bu sorunları çözmek için de çaba sarf edilecektir" diye konuştu. 

AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen de konuşmasında, dile getirilen şikayetlerin doğru olduğunu ifade ederek, sıkıntıların takipçisi olduklarını belirtti. Türkmen, "Siz müteahhitler olarak güçlü olursanız, beraber olursanız sıkıntınız ortadan kalkar. Bütün birikimlerinizi, eksikliklerinizi tamamlayıp Türkiye'de değil dünyada söz sahibi olmalısınız. Eksikleriniz çok, ama güç haline gelirseniz sorunların hepsini çözersiniz" dedi. 

Konuşmaların ardından müteahhitler, sorunlarıyla ilgili Tüm Müteahhitler Federasyonu Genel Başkanı Hasan Balcı'ya çeşitli sorular yöneltti.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2006 Pazar 22:27:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?