3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Nezarethaneler basına açıldı

Zonguldak Emniyet Müdürü Atilla Çınar, adli soruşturma kapsamında gözaltında tutulan şahısların kaldığı nezarethaneyi basına açtı.


Emniyet Müdürlüğü’nde bulunan nezarethaneler hakkında bilgi veren Atilla Çınar, nezarethanenin modern bir konumda olduğunu ifade etti. Çınar, "Banyosundan tuvaletine, yatağından duvarlarına kadar nezarethaneler en modern bir şekilde dizayn edilmiştir. Bu konuda dünya standartlarının üstünde hizmet veriyoruz. Modern, 24 saat kamerayla izlenebilen, insan hak ve hukukuna uygun standartlarda bir nezarethanemiz var. Savcılarımızın denetiminde olan bir yer burası" dedi.


Nezarethanelerin kötü koşullarda olduğunu içeren basında yazıların çıktığını ve bunların gerçeği yansıtmadığını dile getiren Çınar, "İşte sizin de gördüğünüz gibi çoğu insanın evinde bile olmayan donanım, temizlik ve düzen burada var. Bu konuda yapılan eleştirilerle buradaki modern nezarethanemizin uzaktan yakından ilgisi var mı, sizler karar verin. Daha güzel bir nezarethane modeli varsa söylesinler, biz onu yapalım" dedi.


Ne kadar bir insanın temiz koşullarda kalabileceği bir yer olsa da özgürlüğün hiçbir şeyin yerini tutamayacağını da sözlerine ekleyen İl Emniyet Müdürü Çınar, Emniyet Müdürü olarak nezarethanenin her zaman boş olmasını istediğini ve nezarethaneye 1 masum vatandaşın girmesi yerine, binlerce suçlunun dışarıda dolaşmasını tercih ettiğini ifade etti.

İha
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 18:37:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?