6
Mayıs
2024
Pazertesi
ZONGULDAK

Nezarethaneler denetlendi

DEVREK’TE NEZARETHANELER DENETLENDİ

Devrek Kaymakamlığı İlçe İnsan Hakları Komisyon Üyeleri, Devrek’te İlçe Emniyet Müdürlüğü İ ile İlçe Jandarma Komutanlığı nezarethanelerini denetledi.

Devrek İlçe İnsan Hakları Kurulu, İlçe Grup Sağlık Başkanı Dr. Ali Rıza Türkbay başkanlığında, Erdoğan Akçabelen, İbrahim Tığ ve Aydın Sarıoğlu’ndan oluşan inceleme ve izleme Komisyonu Üyeleri Devrek İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İlçe Jandarma Komutanlığına ait nezarethaneleri inceledi.

Devrek İlçe İnsan Hakları Kurulu, İnceleme ve Araştırma Komisyonu Başkanı ve Heyeti Sağlık Grup Başkanı Dr. Ali Rıza Türkbay, nezarethanenin insan haklarına uygun, insan sağlığı için tehlike oluşturmadığı ve hijyen kurallarına uyulduğunun gözlendiğini söyledi. Türkbay şunları kaydetti:

”İlçe Emniyet Müdürlüğümüzün nezarethanesinin zaten var olan aydınlatmasının daha da bir düzene sokularak daha iyi bir aydınlatmaya kavuşturulduğunu gözlemledik. Burada emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ayrıca İlçe Jandarma Komutanlığı’nın nezarethanesinde de yeni çalışmaların yapıldığını yerinde gördük. Burası da Avrupa standartlarına uygun bir hale sokulmuş, gerçekten insan haklarına uygun bir halde olan nezarethanelerimize emeği geçenleri yürekten kutluyorum.”

Türkbay, Devrek İlçe Emniyet Müdür Vekili Başkomiser Adil Akaya ile Devrek İlçe Jandarma Karakol Komutanı Üsteğmen Halil İşler’e duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2010 Cuma 20:01:05
Güncelleme :4 Haziran 2010 Cuma 20:12:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?