3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Nijeryalı öğrenciler Alaplı'da

Türkçe Olimpiyatları’na katılan Nijeryalı Garand Diarra, Alaplı’da konuk ediliyor.


Nijerya’daki Türk okullarından mezun olduktan sonra yüksek öğrenimini Türkiye’de sürdüren ve Türkçe Olimpiyatları’na katılan Garand Diarra Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde bulunan arkadaşlarının konuğu olarak ilçede ağırlanıyor.

Garand Diarra Nijerya’daki Türk Lisesi’nden mezun olan bir diplomatın 7 çocuğunun en küçüğü. Yüksek öğrenimini Ankara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü 3. sınıfında sürdürüyor. Diarra 3 yıldır Türkiye’de kalıyor. Üniversitedeki Türk arkadaşlarıyla birlikte kalan Garand Diarra ilk kez düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatı’na da katıldı.

Düzgün Türkçe’si ile arkadaşlarıyla çok iyi ilişkiler içerisinde olan Diarra, Alaplı’nın tanınmış simalarından Ahmet Kuşçuoğlu ailesinin konuğu olarak ilçede bulunuyor. Alaplı’nın gelişmekte olan bir ilçe olduğunu ve doğal güzelliğini denizle bütünleştirdiğini söyleyen Diarra, Müslüman bir ülkenin manevi bağlarının paylaşımını yaşadığını belirterek, “Türkler çok iyi ve içten insanlar. Sadece kültürel farklılığımız nedeniyle zaman, zaman küçük sıkıntılar yaşıyorum. Ama Türk arkadaşlarımın dostluklarıyla da bunlar sorun olmuyor. Sizleri çok seviyoruz” dedi.
 

İha
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 18:53:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?