7
Mayıs
2024
Salı
ZONGULDAK

Nilay, tekerlekli sandalye istiyor

NİLAY, TEKERLEKLİ SANDALYE İSTİYOR

Kdz. Ereğli ilçesinde kas erimesi hastalığı nedeniyle yürüyemiyen Nilay Azık, akülü tekerlekli sandelye yardımı bekliyor.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaşayan 25 yaşındaki Nilay Azık 15 yaşından sonra kas erime hastalığına yakalanarak eve bağlı kaldı.

O günden sonra dışarı çıkamayan ve güneş ışığına hasret kaldığını belirten Nilay, devlet büyüklerine seslenerek akülü bir tekerlikli sandalye istedi. TTK Armutçuk Müessesesi'nden emekli baba İsmail Azık'ın kızı Nilay Azık, 15 yaşına kadar tüm arkadaşları gibi koşmuş eğlenmiş ve okullara gitmiş. Lise çağına geldiğinde ise, baba tarafından gelme genetik kas erimesi hastalığına yakalanmış. Kas erimesi hastalığı nedeniyle Nilay Azık, liseyide yarıda bıraktı.

Emekli olan babasının da kas erimesi rahatsızlığı nedeniyle yıllardır hastane hastane dolaştığını belirten Nilay, liseyi bitirmek için açık öğretime başvurduğunu söyledi. Nilay, "Bir akülü tekerlekli sandalyem olsa yaşamım tamamen değişecek. Sınavlara gidebilirim. Bu konuda devlet büyüklerimden bir tek tekerlikli sandalye istiyorum. Bir çok kapıyı çaldık ama hep olumsuz oldu. Eğer tekerlikli sandalyem olsa en azından çok daraldığımda dışarı çıkıp dolaşıp nefes moral depolayabilirim" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2010 Salı 13:25:05
Güncelleme :14 Eylül 2010 Salı 13:29:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?