6
Mayıs
2024
Pazertesi
ZONGULDAK

O gemi çekilecek!

Zonguldak'ın Çatalağzı beldesi açıklarında karaya oturan bir yük gemisinin bugün çekilerek kurtarılacağı bildirildi.

Çatalağzı beldesinde bir holdinge ait termik santralin limanına Kolombiya'dan kömür getiren Hong Kong bayraklı 94 bin 338 grostonluk kuruyük gemisi karaya oturmuştu. "Hebei Universe" isimli 296 metre uzunluğundaki geminin dalgaların etkisiyle yükü boşaltacağı limana yaklaşık 1 mil kala dalgaların etkisiyle karaya oturduğu belirtildi.

Bölgede bulunan bir başka termik santrali olan Çatalağzı Termik Santrali'nin liman sahasına 500 metre kala karaya oturan gemi için sabahın ilk ışıkları ile birlikte kurtarma çalışmaları başlatıldı. Geminin battığı bölgede bulunan Çatalağzı Termik Santrali'ne bağlı çalışan ve alanda devriye atan Ulus Güvenlik çalışanları ise, "Gemi dün akşam saatlerinde karaya oturmuş. Gemi arka tarafından oturmuş. Geminin batma tehlikesi olmadığı için mürettebat, gemiden tahliye edilmemiş" dediler.

Geminin bulunduğu bölgede suyun üstünde ve altında başlatılan derinlik tespit çalışmalarının ardından geminin başka bir gemi ile çekilerek kurtarılması planlanıyor.

Öte yandan Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız da, geminin batma tehlikesi bulunmadığı için geminin tahliye edilmediğini ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2012 Çarşamba 14:42:12
Güncelleme :17 Mart 2012 Cumartesi 13:07:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?