3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Ocak var, personel yok

Zonguldak'ta üç gün devam eden kar yağışı köylere ulaşımı olumsuz etkiledi.

Zonguldak'ta kar yağışı nedeniyle yolu kapanan köylerde yaşayan vatandaşlar köylerinde bulunan sağlık ocağında doktor ve hemşire olmamasından dolayı zor durumda kalıyor.

Zonguldak merkeze bağlı Ayvatlar köyündeki Sağlık Ocağı, Karabölük, Belevrek, Hasan, Ense, Manaşlar, Saraycık, Kuzca ve Arabancı köylerinden toplam iki bin kişinin yararlanması için 2003 yılında törenle açılmıştı. Açılışın ardından 5 yıl geçmesine rağmen Ayvatlar Sağlık Ocağı'nda görevlendirilen doktorlar göreve başlamadıkları, görevlendirilen ebe ve hemşireler de en fazla üç ay kaldıktan sonra tayinlerini isteyerek gittikleri için hastalar sıkıntı yaşıyor.

Kar nedeniyle kent merkezine inemeyen, aşırı baş ağrısı çeken 83 yaşındaki Seyit Erdoğan, "Bu sağlık ocağını yaptılar ama hiç doktor gelmedi. Buraya yapılan harcama çürüyor. Hastalığımdan çok milli servetin çürümesine üzülüyorum. Doktor vermeyeceklerse milli servet Ayvatlar köyünde çürümesin" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2008 Pazartesi 14:57:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ferdi taşkıran IP: 88.248.254.xxx Tarih : 15.12.2008 13:24:17

bizim köylere doktorlar geliyo ama iki üç gün sonra gitiyorlar.bu yüzde dedelerimiz ninelerimiz zonguldaga gidesiye kadar acı çekiyorlar bunun için köyümüze iyibir doktor gelmesini rica ederim yol lar kapandıgın da zonguldaga gidemiyoruz dedelerimiz ninelerimiz cok açı cekiyorlar hastalartımız yolu çekemiyorlar hemen ölüyorlar ayvatlar saglık ocagına iyi bir doktorun gelmesini rica ederim