3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Oda Orkestrası'ndan konser

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasının işbirliğinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği katkıları ile Kocaeli Sanayi Odası Oda Orkestrası, “Üretimin Ritmi” sloganıyla konser verdi.


Konsere, Zonguldak Valisi Erdal Ata, Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca ve eşi Sevgi Gonca, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Göktürk, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Demir, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genel Sekreteri İsmail Köksal, odalar ve borsalar genel sekreterleri ile yardımcıları katıldı.


Gecede bilgi veren Kocaeli Sanayi Odası Genel Sekreteri Hamdi Doğan, “Çoğunluğu Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü mezunu olan ve toplam 20 kişiden oluşan orkestra, müzik yapma tutkusu ile bir araya gelen müzisyenlerin oluşturduğu bir topluluktur. İlk kez 2006 yılında bir araya gelerek çalışmalarına başlamışlardır. Klasik müziğin tanıtılması ve kültürünün gelişmesi amacıyla 2007 Ocak ayında Kocaeli Sanayi Odası bünyesinde faaliyet göstererek ‘Kocaeli Sanayi Odası Oda Orkestrası’ ismini almıştır. Kocaeli’de ilk klasik müzik orkestrasının kurulmasına öncülük eden Kocaeli Sanayi Odası, aynı zamanda dünyada da ilk oda orkestrasını kuran oda olarak bir ilke imza atmıştır. Klasik eserlerin yanı sıra Türk ezgilerini de evrensel müzikle harmanlayıp seslendiren orkestrayı, Şef Özgür Günay yönetmektedir. Orkestra, Kanada’dan gelen 40 kişilik Consot Caritatis korosu ile İstanbul’da 12 Temmuz 2007 de Saint Esprit Katedrali’nde bir konser vermiştir. ‘Üretimin Ritmi’ sloganıyla Kocaeli’de otomobilin, lastiğin, enerjinin ve daha birçok ürünün yanı sıra müziğin de üretildiğinin göstergesi olan Kocaeli Sanayi Oda Orkestrası, 2008 yılında TÜPRAŞ sponsorluğunda Aliağa/İzmir, Kırıkkale, Kırşehir, Çorlu, Batman, Kocaeli, Bandırma ve Eskişehir’de Anadolu turnesi kapsamında konserler verdi. Kocaeli Sanayi Odası Oda Orkestrası için ayrıca zaman zaman öğrencilerimize ve halka açık birçok Kocaeli konseri düzenlemekte, toplumu müzikle buluşturan evrensel bir ortam içinde katkıda bulunmaktadır” dedi.


Orkestra üyeleri, konsere katılanlara gecede keyifli saatler yaşattı.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2008 Cumartesi 18:09:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?