3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Öğrenciler bilgilendirildi

Zonguldak’ta ilköğretim öğrencilerine yönelik “Meslek, Teknik Eğitiminin önemi ve Türkiye’nin Kaliteli Meslek eleman ihtiyacı” konulu seminer düzenlendi. 

Zonguldak’ta Yayla İlköğretim okulu öğrencilerine yönelik meslek eğitimi ve Türkiye’nin kaliteli meslek elemanı ihtiyacı konulu seminer düzenlendi. 

Mesleki eğitim konusunda verilen seminere konuşmacı olarak Zonguldak Karaelmas Üniversite (ZKÜ) Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Muhasip üyesi Şenol Altuntaş katıldı. Altuntaş, mesleki liselerin önemine değinerek, ülkenin sanatkar gençlere ihtiyacı olduğunu kaydetti. 

Altuntaş, “Ülkemizin mesleki elemana ve elemanlarımızın yetişmesi için mesleki liselere ihtiyacı var. Ülkemizde üniversite sıkıntısı yaşıyoruz. Toplam olarak ülkemizde 115 üniversite mevcut. Nüfusu bizden daha az olan ülkelerde üniversite sayısı ülkemizden daha fazla. Meslek liselerinden mezun olan öğrencilerimiz üniversite okumaları için gelecekleri açılmış, üniversite okumaları daha da kolaylaşmıştır. Türkiye’nin ara elemanlara, sanatkar gençlere ihtiyacı var. İlimiz, geleceğin sanayileşmiş parlayan yıldızı olacaktır. İlimiz ve ülkemiz için meslek liselerinin önemi büyüktür” dedi. 

Ayrıca seminerde öğrencilere, slayt gösterimi ile meslek liselerinin bölümleri anlatıldı.

.
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2008 Salı 15:16:56
Güncelleme :15 Nisan 2008 Salı 16:08:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?