3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Öğrenciler el işlerini sergiledi

Zonguldak Merkez Kız Meslek Lisesi öğrencileri yaptıkları elişlerini sergilediler.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde kurulan Zonguldak İl Kadın Girişimciler Kurulu'nun (KAGİK) destekleri ile Anadolu Kız Meslek ve Meslek Lisesi öğrencileri yaptıkları elişlerini sergilediler.

Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) bahçesinde açılan sergiye, TSO Başkanı Salih Demir, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, GMİS Genel Başkanı Ramazan Denizer, TOBB Zonguldak İl Kadın Girişimleri Kurulu Başkanı Nurcan Akay, Anadolu Kız Meslek Lisesi Müdürü Emine Tepe, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

TOBB Zonguldak İl Kadın Girişimleri Kurulu Başkanı Nurcan Akay, üç ay gibi kısa bir süre içerisinde küçük ama önemli işlere imza attıklarını kaydetti.

Akay, “Kurulumuz yaklaşık üç ay önce kuruldu. Üç ayda küçük ama güzel işlere imza attık. Bizim kadın girişimciler olarak şimdilik 20 kişiyiz. Bu sayının ilerleyen zamanlarda artacağına inanıyorum. Biz Kız Meslek Lisesi'ndeki öğrencilerin yaptıkları sergileyerek onlara katkı sağlamak istedik. Kız Meslek Lisesi bu konuda çok başarılı. Bu sergi için okul olarak bize başvurdular ve bizde kendilerini kabul ettik.Açıldığımız günden beri bütün kurumlardan çok büyük destekler görüyoruz. Bize destek veren herkese teşekkür ederim” dedi.

Anadolu Kız Meslek ve Meslek Lisesi Okul Müdürü Emine Tepe, kendilerine destek veren herkese teşekkür etti. Tepe, “Kadın Girişimciler kurulu'na bize böyle bir imkan tanıdıkları için teşekkür ediyorum. Okulumuz öğrencilerinin bir yıl boyunca hazırladıkları el işlerini burada sergilemek ve satışa sunmak bizim için çok sevindirici. Okulumuzda 600 örgün eğitim 190 yaygın eğitim gören öğrenci var. Burada kuyumculuk, bilgisayar, giyim, el sanatları, sekreterlik yiyecek alanlarında yapılan el işlerini getirdik. Buradan alınacak el işi ürünleri okulumuza ve çocuklarımıza katkı sağlayacaktır” dedi.

TSO Başkanı Salih Demir, vatandaşların sergiye ilgi göstermelerini istedi. Demir, “Çocuklar bu konuda çok hevesli ve başarılılar. Bizde TSO olarak öğrencilerimizi burada ağırlamaktan gururluyuz. Onlara her türlü desteği vermekteyiz. Vatandaşların bu sergiye ilgi gösterip kızlarımızın yaptığı el işlerinden alıp onlara katkı sağlamalarını bekliyorum” dedi.

.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 15:48:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?