3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Öğrenciler eserlerini sergiledi

Kdz. Ereğli İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan dünya kültürüne katkı sağlamış eserlerin minyatürleri büyük ilgi görüyor.


Dünya kültürüne katkı sağlamış tarihi eserlerin minyatürleri hazırlayan Kdz. Ereğli İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin çalışmaları görünler tarafından büyük ilgi görüyor. 56 tarihi eserin minyatürünün hazırlandığı çalışmada yaklaşık 250 öğrenci çalışıyor. Gerçekleştirilen projenin yaklaşık 1 ayda tamamlandığı belirtiliyor. Minyatür projesini hayata geçiren Kdz. Ereğli İmam Hatip Lisesi Tarih Öğretmeni Ersan Aslan, bu çalışmanın değişen eğitim müfredatının etkili olduğunu söyledi. Aslan, "Tarih dersinin yeni müfredatı değiştikten sonra yaparak öğrenmenin daha ön plana çıktığını gördüm. Bu sebeple etrafımda gördüğüm bir çok kültür eserinin etrafımdaki insanların ve çocukların pek fazla bilgi sahibi olmadığını gördüm. Kafamda bir proje geliştirdim. Öğrencilere tüm dünya kültürüne katkı sağlamış eserleri ve gidip görme imkanı pek bulamadığı öğrencilere bir şekilde anlatmayı ve öğretmeyi hedefledim" dedi.


Bu projede 250 öğrencinin çalıştığını da belirten Aslan, "Öğrenciler için 1 aylık bir zaman dilimi ayırdım. En önemli kültürel eserleri bir liste haline getirdim. Bunu öğrencilerin sunumuna bıraktım. İkişer kişilik gruplar halinde 250 öğrenciye 56 eseri dağıttım. Öğrenciler iki haftada eserler hakkında bilgi sahibi oldular. İki hafta sonra projelerini benim rehberliğimde yapmaya başladılar. Orjinaline uymayan yerleri bozdurup yeniden yaptırdım. Böylelikle İmam Hatip Lisesi çok güzel bir çalışmaya imza atmış oldu" diye konuştu.


Birçok tarihi eserin yer aldığı 56 adet minyatür ilerleyen günlerde Ereğli halkının ziyaretine açılacağı kaydedilirken, bu projenin Sabancı Üniversitesi'nin açmış olduğu Sosyal Projeler yarışmasına da katılacağı belirtildi.

İha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 11:48:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?