3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Öğrenciler fidan dikti

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 'Orman Haftası' etkinlikleri kapsamında Ereğli Belediyesi ve Nimet İlköğretim Okulu işbirliği ile ağaç fidan dikim gerçekleştirildi. 

Yoğun yağış nedeniyle iptal olan ağaç fidanı dikimi bugün Kızılcapınar Barajında Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli ve Nimet İlköğretim Okulu öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Etkinlikler kapsamında Ereğli Nimet İlköğretim Okulu öğrencileri Bozhane mevkiinde başlayarak, Anıt önüne kadar yürüdüler. Ardından otobüslerle Kızılcapınar Barajına giden öğrenciler, burada Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli ile birlikte hazırlanan 500 ağaç fidanını diktiler. Konu ile ilgili olarak şunları söyleyen Sesli, "Barajlarımızın uzun ömürlü olması için barajlarımızın etrafına ağaç dikmeliyiz. Burada 500 ağaç fidanı dikmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Herkes geleceğimiz için ağaç diksin" dedi. Kurtlar suyunun taşınmasıyla ilgi olarak ta konuşan Sesli, "İlerleyen günlerde tüm siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ile bir araya gelerek toplantı yapacağız. Suyumuza sahip çıkacağız" diye konuştu. Ereğli her zaman arka plana itildiğini söyleyen Sesli, "Ne hikmetse Ereğli her zaman arka planda kaldı. Su konusunda mağduruz. Suyumuzu bu şekilde almalarına ne denir sizler çok iyi biliyorsunuz" şeklinde konuştu. 

Ağaç fidanı dikiminden sonra öğrenciler, Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli ile birlikte toplu olarak hatıra fotoğrafı çektirdiler.

.
Yayın Tarihi : 30 Mart 2008 Pazar 11:36:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?