3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Öğrenciler Filyos'u gezdi

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesini Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlemiş olduğu “Gönül Köprüsü” Projesi Kapsamında Çorum’dan gelen 120 öğrenci ziyaret etti.


Filyos beldesine Çorum ilinden “Gönül Köprüsü” projesi kapsamında 120 öğrenci Filyosu ziyaret ederken Çorum Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Ünlü ve beraberindekiler önce Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünalı makamında ziyaret etti. Başkan Ünal kendisini makamında ziyaret eden Çorum Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Ünlü’ye teşekkür ederken yapılan ziyaretten memnunluk duyduğunu dile getirdi. Daha sonra Çorum’dan gelen öğrenci kafilesine Başkan Ünal Filyos beldesi sahillerini gezdirdi. Filyos’un tarihi kenti Antik Tios kazı alanını gezen öğrenciler Filyos beldesinin çok güzel bir belde olduğunu tekrar buraya gelmek istediklerini söyledi. Çorum Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Ünlü Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2 yıldır düzenlediği ettiği gönül köprüsü projesi kapsamında geçen yıl öğrenci grubu olarak Balıkesir’e gittiklerini bu yılda 120 öğrenciyle birlikte Zonguldak’a geldiklerini Zonguldak’ın Anadolu’da kömür şehri olarak bilinen bir şehir olduğunu söyledi. Ünlü kafile de her ilçeden öğrenci olduğunu ağırlıklı olarak da köylerden başarılı olan ekonomik durumu iyi olmayan öğrencileri getirdiklerini Zonguldak’ı sıcak sevecen misafirperver olarak bulduklarını ifade etti. Hüseyin Ünlü konuşmasına şöyle devam etti:
”Bugün Karadeniz’in incisi olan Filyos’a geldik. Belediye Başkanımız Ömer Ünal’a teşekkür ediyoruz. Deniz deyince Ege ve Akdeniz akla gelir. Türkiye’de deniz deyince Ege Akdeniz değil Karadeniz’inde gündeme gelmesi gerekir. Yeşille mavinin buluştuğu Türkiye’nin bir incisi Zonguldak Karadeniz şeridinin tamamının böyle olduğuna inanıyorum. ‘Sevgiler paylaştıkça büyür acılar paylaştıkça küçülür.’ Biz buraya geldik sevindik sevincimizi Zonguldaklılarla paylaştık. Gönül köprüsü Çorumla Zonguldak arasında kurulmuş olacak bu yönüyle ben projenin amacına ulaşacağı kanaatindeyim Bakanlığımıza bu projeyi başlattığı için teşekkür ediyorum” dedi.
Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlemiş olduğu Gönül köprüsü Projesi kapsamında Zonguldak ilini Çorumlu öğrencilerin ziyaret ettiğini Çorum dan Milli Eğitim Şube Müdürlüğü eşliğinde Filyos beldesini ziyaret ettiklerini beldenin şirin turistik bir belde olduğunu söyleyen Ünal daha sonra şöyle dedi:
“Çorum dan gelen Öğretmen ve öğrenciler Filyos beldesinin çok iyi bir sahil kenti olduğunu değerlendirilmesi gerektiğini söylediler. Biz çorumdan gelen öğrenci kafilesine sahilimizi ve Filyos tarihinin en büyük kalıntısı olan Tios Tarihi Antik kentimizi de gezdirdik. Kazı ekibimizin hocası da öğrencilere Filyos kentinin Tarihini öğrencilere anlattı. Öğrenciler, Filyos beldesinin çok güzel bir belde olduğunu tekrar buraya gelmek istediklerini söylediler. Filyos beldesine gelmek isteyen tüm gezi kafilelerini karşılamaya hazırız. Bu gönül köprüsü projesini düzenleyen Milli Eğitim Bakanımıza ve bu projede emeği olan herkese teşekkür ediyorum.”
Çorum’dan gelen öğrenci kafilesi Seçil Şanlı İlköğretim Okulu’nu da ziyaret etti.

iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 14:11:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?