3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Öğrenciler kep attı

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) mezuniyet töreninde üniversiteli öğrenciler kep attı.


ZKÜ 2008-2009 Eğitim Öğretim Yılı Diploma Töreni Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda gerçekleştirildi. Törende 3 bin 570 öğrenci diplomasını aldı. Mezun olan öğrencileri aileleri yalnız bırakmadı. Törende konuşan ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, Zonguldak, Alaplı, Çaycuma, Devrek, Gökçebey Meslek Yüksekokulları’ndan ve Zonguldak Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu’ndan bin 991 ön lisans öğrencisi mezun olduğunu ve ayrıca Mühendislik, İktisadi ve İdari Bilimler, Fen-Edebiyat, Tıp, Ereğli Eğitim Fakültesi ve Zonguldak Sağlık Yüksek Okulu’ndan bin 226 lisans öğrencisi ve Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Sağlık Bilimleri Enstitüleri’nden 353 yüksek lisans öğrencisi olmak üzere toplam üç bin 570 öğrencinin mezun olduğunu açıkladı.


Mezun olan öğrencilere yeni hayatlarında başarılar dileyen Bektaş Açıkgöz, “Şimdi yaşamınızın yeni bir dönemine, kendi ailelerinizi kuracağınız, iş yaşantınızı kuracağınız önemli bir döneme adım atıyorsunuz. Yaşamınızı planlarken kısa vadeli düşünmeyin. Kendinize, ailenize, çalıştığınız kurumlara ve ülkenize karşı daima dürüst olunuz. Soru sormaktan çekinmeyiniz. Soru sormaz iseniz yargılayamazsınız, doğruyu bulamazsınız. Dünyanın, cumhuriyetimizin bütün kazanımlarını ve değerlerini, birbirine kenetlenmiş halkımızı ve bizim her şeyimiz olan gençlerimizi göz önüne alarak şunu bilmesi gerekmektedir. Kimse ülkemizin bütünlüğüne yan gözle bakmasın. Biz Anadolu, biz Cumhuriyet, biz Atatürk çocukları olarak Cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatacağız” dedi.
Açıkgöz’ün konuşmasının ardından öğrenciler keplerini havaya atarak mezun olmanın sevincini yaşadı. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Birincisi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğrencisi Veli Şahin olurken, İktisadi Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğrencisi Filiz Gök ikinci, Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenleri Bölümü Öğrencisi Seher Erdem ise üçüncü oldu.
Daha sonra fakültelerinde ilk üçe giren öğrencilere de çeşitli ödüller verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 12:22:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?