7
Mayıs
2024
Salı
ZONGULDAK

Öğrenciler nükleer santral istemiyor

İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRENCİLERİ NÜKLEER SANTRAL İSTEMİYOR

Zonguldak’ta eğitim veren Yeşiltepe İlköğretim Okulu öğrencileri, Sinop ve Mersin’e kurulması düşünülen nükleer Santral’in engellenmesi gerektiğini söylediler.

Yeşiltepe İlköğretim Okulu 5/A sınıfı öğrencileri Melih Can Akgül, Mihrace Taşpınar, Zehra Sav, Yeliz Alper, Mustafa Karabak ve Batuhan Şimşek, Zonguldak Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Kutlu Günvar ile birlikte Zonguldak Çevre Koruma Derneği’nde düzenledikleri basın toplantısında Sinop ve Mersin’e kurulacak Nükleer Santral’in engellenmesini istediler. Kendilerine “Minik çevreciler” ismi veren öğrenciler, sırasıyla nükleer santralin zararlarını anlatan bildiriyi okudular.

Öğrencilerden 12 yaşındaki Yeliz Alper, nükleer santralin doğanın dengesini bozduğunu ve amaçlarının da bunu engellemek olduğunu vurgulayarak, “Biz haberlerde izledik. Sinop ve Mersin’e nükleer santral kurulacakmış. Ben Sinop’a gittim ve çok güzel bir şehir. Oraya nükleer santral kurulmasını istemiyorum. Bu toplantıyı o yüzden düşündük. Dünyamızın sürdürülebilir, hakkaniyete dayanan çevresel maliyetleri asgari düzeyde tutulan bir enerji politikasına geçiş yapmak zorunludur. Türkiye’ye Çernobil kurulup, bizim de sonumuzun Çernobil gibi olmasını istemiyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2010 Cuma 17:17:05
Güncelleme :19 Şubat 2010 Cuma 18:42:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?