3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Öğrenciler PTT'yi gezdi

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Karapınar beldesinde, Karapınar İlköğretim Okulu 2/A ile 2/B öğrencileri beldedeki PTT hizmet binasını ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldılar.


Karapınar Beldesinde, Karapınar İlköğretim Okulu 2/A ve 2/B öğrencileri beldede hizmet veren PTT’yi ziyaret etti. Okul öğretmenleri Canan Öztürk ve Öznur Uyaroğlu rehberliğinde beldedeki postane binasını gezen öğrenciler Haberleşme, mektup yazma ve gönderme konusu ile ilgili bilgi alan öğrenciler yakınlarına yazdıkları mektupları ise postaneden gönderdi. Postane ziyaretini değerlendiren Canan Öztürk “Çocuklar için en etkili öğrenme yolu yaparak yaşayarak öğrenmedir.

Öğrenmenin daha kalıcı olabilmesi için öğrencide var olan duyguların harekete geçmesi gerekir. Duyguları harekete geçirmenin en güzel yolu da bilginin öğrenildikten sonra uygun ortam oluşturularak onun hayata geçirilmesidir, diğer bir ifadeyle yaşantıya aktarılmasıdır. Böyle bir öğrenme ortamında çocuk öğrenmede etkin rol oynamakta ve öğrenmeye karşı daha istekli olmaktadır. Bu ziyaretle öğrencilerimizin yaparak, yaşayarak öğrenmelerine olanak sağlayan ve güler yüzleriyle öğrencilerimizi misafir eden Karapınar PTT çalışanlarına ve bu etkinliği düzenleyen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize okulumuz adına teşekkür ediyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2009 Cuma 13:20:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?