3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Öğrencilerden çevre röportajı

Zonguldak Rüzgarlımeşe İlköğretim Okulu 7’nci sınıf öğrencileri çevre kirliliği ile ilgili olarak İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Mehmet Kızılcıkla röportaj yaptılar.


Yaklaşık bir saat süren röportajda öğrenciler özellikle Dr. Mehmet Kızılcık’a, Zonguldak’taki çevre kirliliği konusunda sorular sordu. Öğrencilerin soruları karşısında zaman zaman zorlanan İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Mehmet Kızılcık öğrencileri şunları söyledi:
“Çevre Kirliliği konusunda İl Müdürlüğümüze bağlı Gıda ve Çevre Sağlığı Müdürlüğümüz tarafından takip ediyoruz ve önlemler alıyoruz.

Çevre kirliliği eğitiminde çok önemli olduğunu vurgulayan Kızılcık, çevre kirliliği çalışmalarımızda çöplerin yanlış yerlere dökülmesi, atık sular, kanalizasyon ve akar suların denize boşaltılması, toplu konutlarda kaloriferlerin usulüne uygun olarak yakılması ve hava kirliliği gibi görüntüsü çok kötü problemlerle karşılaşıyoruz.

Tabi ki çevrenin kirli olması sizler kadar bizleri de rahatsız ediyor, çünkü bizlerde aynı ortamda yaşıyoruz. Bunun için çevre temizliği insanlarımızda eğitimden önce kendi içlerinde olması gerekiyor.”

İha
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 14:14:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Büşra IP: 85.108.155.xxx Tarih : 5.01.2009 19:06:21

güzel olmuş ama bana daha açıklamalısı qerek ama yinede güzel !!!!!!.........