5
Mayıs
2024
Pazar
ZONGULDAK

Öğrencilerden 'dayak' eylemi

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Kimya Bölümü’nde öğrenim gören bir öğrencinin evine giderken saldırıya uğramasına tepki gösteren öğrenciler, saldırıyı kınayarak basın açıklaması yaptı.

ZKÜ Kimya Bölümü öğrencisi İnan Odabaşı’nın gece evine giderken 4 kişi tarafından dövülmesi, Öğrenci Platformu tarafından protesto edildi. Okulun bahçesinde biraraya gelen 50 kadar öğrenci, sloganlar ve alkışlar eşliğinde okul dışına kadar yürüdü.

 Burada basın açıklaması yapan öğrenciler, saldırıyı kınadıklarını belirterek, "Saldırı sonrası hastaneye kaldırılan arkadaşımızın kaburga kemiklerinde çatlak, dalağında kanama, vücudunun çeşitleri yerinde darp izleri görülmüştür. Bu saldırı sonucu oluşan hasarlar sebebiyle arkadaşımız bir hafta hastanede gözetim altında tutulacaktır" dediler.


Aynı saldırılara dönem başında da uğradıklarını kaydeden öğrenciler, "Aynı faşist saldırı dönem başında Evrim Bani isimli arkadaşımıza da yapılmıştır. Evrim Bani’nin suç duyurusunda bulunmasına rağmen hiç bir önlem alınmamıştır. Başta Rektörlük olmak üzere öğretim görevlilerini ve bütün üniversite bileşenlerinin görevlerini yapmalarını bekliyoruz. Bundan sonra olacak saldırılardan üniversite yönetimini ve tüm yetkilileri sorumlu tutacağız" diye konuştular.
Basın açıklamasından sonra öğrenciler, yeniden okullarına geri döndüler.

Zonguldak
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2004 Çarşamba 16:52:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?