3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Öğrencilere 'karaelmas'ı anlattı

Gönül Köprüsü projesi kapsamında Zonguldak'a gelen öğrencilere Belediye tarafından yemek verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan “Gönül Köprüsü Projesi” kapsamında Niğde'den Zonguldak'a gelen 90 öğrenciye Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca yemek verdi. Belediye yemek hanesinde verilen yemekte Başkan Gonca, öğrencilere Zonguldak'ı anlattı.

Zonguldak'ın Cumhuriyet'in ilk ili olduğunu belirten Gonca, taşkömürü ile Türkiye'nin ekonomisine büyük katkı sağladığını kaydetti.

Gonca, “Zonguldak'ta benden önce 33 Belediye Başkanı görev yapmış. Kimi hayatta, kimi yaşamıyor. Zonguldak Cumhuriyet'imizin ilk ili olma özelliğini taşımaktadır. İlimiz taşkömürü ile anılmaktadır. Kömür nedeniyle 'Karaelmas' diyede anılır. Zonguldak yıllarca taşkömürü ile Türkiye'nin ekonomisine büyük katkı sağlamıştır. Zonguldak'ta, İstanbul ve diğer büyük şehirlerde olduğu gibi 80 vilayetten insan bulunmaktadır. Zonguldak, deniz ve doğayla bir bütündür. Bakanlığımızın başlatmış olduğu bu proje kapsamında ilimize geldiğiniz için çok mutlu oldu ve sizleri ağırlamaktan çok onur duydum. Bu projeye emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

.
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2008 Cuma 13:58:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?