3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Öğrencilere neden baskı yapılıyor?

Zonguldak İlköğretim Okulu müdür yardımcısı bayan öğretmenin çalınan parasını bulmak için öğrencilere "parmak izi" korkusu salındığı iddia edildi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.


Geçen günlerde müdür yardımcısı bayan öğretmenin çantasından bin 600 YTL'nin çalınması üzerine harekete geçen okul idaresi paranın bulunması için şüpheli gördüğü öğrencileri yakın takibe aldı. Ancak para bir türlü bulunamadı. Bunun üzerine öğrencilere duyuru yapılması talimatı verildi.

Sınıf başkanları ve nöbetçi öğrenciler kanalıyla kayıp paranın bulunması için tüm öğrencilerin parmak izlerinin alınacağı belirtilerek korku salındığı ileri sürüldü. Birçok öğrenci bu durumu ailesine haber verirken bazı öğrencilerin korktuğu için olayı ailesiyle paylaşmadığı ortaya çıktı.


Olayla ilgili harekete geçen İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin müfettiş görevlendirerek konunun araştırılmasını istedi. Soruşturma sonucunda daha net bilgi verebileceğini belirten Girgin, şöyle konuştu: "Paranın çalınması sonucunda ortaya atılan iddialar bizim için ciddi. Çocuklarımızın ruh sağlıklarını tahrip edecek bir davranışı tasvip edemeyiz. Müfettiş arkadaşlarımız konuyu inceliyor. Öğretmenle ve çocuklarla görüşüyor. Gereken ne ise yapılır. İnceleme tamamlandığında net bir şeyler söylemek
mümkün."

İha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 15:37:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?