3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Öğretmeni darp iddiası

Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi Başkanı Salih Alemdar, yaptığı açıklamada Devrek ilçesinde meydana gelen arbede olayının farklı yönlere çekildiğini kaydetti.

 


Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı ve Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Salih Alemdar, Devrek ilçesinde öğretmenin darp edildiği yönündeki haberlerde sendika olarak tarafsız gözle baktıklarını kaydetti. Uzlaşı ve diyalogla olaya yaklaştıklarını anlatan Alemdar, “Geçmişte olduğu gibi, bu ve buna benzer olaylarda Türkiye Kamu-Sen ve bağlı sendikaları hep kendine yakışanı yapmıştır. Bu gibi olaylara sendikalı, sendikasız veya karşı sendikalı diye ayırım yapmadan tarafsız gözle bakmıştır. Sendikam bu ve buna benzer olayların üzerine uzlaşı ve diyalog anlayışıyla yaklaşmış, tarafları birbirine kırdırmaya hiçbir zaman yanaşmamıştır. Sendikaların taraf olmasına rağmen biz herkese ve her zaman hukuk ve adaleti rehber göstermişiz. Şunu herkesin bilmesi gerekir ki, sendikam haksızlığa karşı ne susar, ne de uyur. Türk Eğitim-Sen kuruluşundan günümüze kadar ne kamu çalışanlarını, ne de halkımızı ne aldatmış ne de onlara karşı iki yüzlülük yapmıştır. Günümüzde iki yüzlüğü kendine ilke edinerek makam ve mal sahibi olanları halkımız çok iyi tespit ederek bu ilkesizliği yüzlerine mutlaka bir gün çarpacaktır” dedi.

Türk öğretmenlere yabancı gözüyle bakılmamasını isteyen Alemdar açıklamasına şöyle devam etti:
“Eğitim ciddi bir iştir. Eğitim, bilgi, beceri, kariyer ve liyakat la nitelik kazanır. Ayrıca Türkiye Cumhuriyetinde Türk öğretmenine yerli, yabancı gözüyle bakmak ve değerlendirmek eğitimin kanayan yarasıdır. Ey Devreklim, Zonguldaklım, tüm ülkemin alanları bilhassa öğretmene bu gözle bakma. Bilgili, becerili, kariyer ve liyakat sahipleri hak ettikleri yerlere mutlaka gelsin.”

..
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2008 Cuma 00:45:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?