3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Öğretmenler günü mesajları

Zonguldak Barosu, CHP Zonguldak İl Başkanı ve CHP İlçe Başkanı mesaj yayınlayarak öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı.


Zonguldak Barosu Başkanı İbrahim Kerem Ertem, öğretmenler gününü en içten dileklerle kutladığını belirterek, “Millet mekteplerinin kuruluş yılı olan 24 Kasım 1928 tarihi; aynı zamanda 'yeni milli-ulusal bir yapılanma, yeni bir varoluş mücadelesinin' önemli kilometre taşlarından biridir. Sadece Cumhuriyetin ilanı ile yetinmeyen, yeni bir kalkınma hareketi de planlayan Türk ulusu, 24 Kasım 1928 tarihinden itibaren, alfabesini yenileyerek, çağdaş medeniyet seviyesine ulaşma idealinin, bir basamağını daha çıkmaya başlamıştır. 24 Kasım tarihleri, 1981 yılından bu yana Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Toplumumuzun çeşitli kesimlerinin, kendi iş ve sorumluluk alanlarına özgü görev ahlakı ve sorumluk bilinçlerinin kazanılmasında, bilim ve teknolojik gelişimin kendimize özgü yeni ürünlerinin, buluşlarının gerçekleştirilmesinde, hatta ekonomik demokrasinin ve bağımsızlığın sürdürülmesinde, öğretmenlerin mimarlığı inkar edilemezdir. Sanatın her alanında, kültürün her unsurunda, ulusal ve uluslar arası değer ve diyalogların, 'uzlaşı' ve 'birlikte var olmanın gereklerinin', ancak 'vicdanı ve fikri bağımsızlık tutkusu ile yanıp tutuşan nesillerce mümkün olabileceği' gün gibi ortadadır. Bu nesillerin yetiştirilmesinde öğretmenlerin rolü de takdire şayandır. Öğretmenler Gününü en içten dileklerimizle kutlar, ebediyete uğurladığımız öğretmenlerimizi rahmet, saygı ve minnetle anarız” dedi.

CHP Zonguldak İl Başkanı Osman Yayla, Başta Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerin öğretmenler g ününü kutladığını belirterek, “24 Kasım Öğretmenler Günü'nü gönülden kutluyorum. Başta devrim şehidi öğretmenimiz Kubilay olmak üzere bugün hayatta olmayan öğretmenlerimize Allah'tan rahmet, yaşayanlara sağlıklı günler diliyoruz. Ülkemiz için öğretmenlerimizi senede birkaç kez hatırlamanın üzüntüsü yüreklerde hissedilmelidir. Başta Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm öğretmenlerimizin önünde saygı ile eğiliyor ve öğretmenler gününü kutluyoruz” dedi.


CHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı İlker Özübek, öğretmenlerden sadece okumayı, yazmayı değil hayata karşı bir duruş oluşturmayı öğrenildiğini belirtti. Özübek, “Hayatımızın belli bir döneminde, günümüzün büyük bölümünü birlikte geçirdiğimiz, hayatta ailemizden daha fazla beraber olduğumuz öğretmenlerimizin günü kutlu olsun. Öğretmenlerimizden sadece okumayı, yazmayı değil hayata karşı bir duruş oluşturmayı öğrendik. Başöğretmen Atatürk'ün 'Sınıfta öğretmen Cumhurbaşkanı'ndan bile önce gelir' dediği öğretmenlerimiz, size tek bir gün güzel sözlerle seslenmek yetmez. Biliyoruz ki siz büyük fedakarlıklarla sanatınızı icra ediyorsunuz. Eğitim en büyük sanat ve öğretmenler en önemli sanatkarlardır” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2008 Cumartesi 17:58:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?