3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Öğretmenler günü uyarısına tepki

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde Eğitim Sen İlçe Temsilciği, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde alınacak hediyelerle ilgili öğretmenlere uyarı yazısı gönderilmesine tepki göstererek özür dilenmesini istedi.


Milli Eğitim Bakanlığı ile valiliklere gönderilen bir yazı ile 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmenlerin velilerden ve öğrencilerden alacakları hediyeler hakkında bir uyarı gönderilerek, bu yönetmelikteki hususlara dikkat edilmesi gerektiği yönündeki uyarıya Eğitim Sen Çaycuma İlçe Temsilciği tepki göstererek, öğretmenlerden özür dilenmesini istedi.

Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, yıl boyunca her türlü sıkıntıya katlanan eğitim emekçilerinin, 24 Kasım'larda da bu kez pahalı hediye alan, etik ilkelere uymayan bir çerçeve içine sıkıştırılarak birer hediye avcısı gibi değerlendirilmesinin son derece onur kırıcı olduğunu belirtti. Akyol, "Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu'nca 'Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri' hakkındaki yönetmelik çerçevesinde, geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı ile valiliklere gönderilen bir yazı ile 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmenlerin velilerden ve öğrencilerden alacakları hediyeler hakkında bir uyarı gönderilmiş ve bu
yönetmelikteki hususlara dikkat edilmesi gerektiği belirtilmiştir.

Söz konusu yazıda öğretmenlere, 'altın ve pahalı hediyeler yerine çiçek ve benzeri sembolik armağanlar' alınması uyarısında bulunulmaktadır. Öğretmenler zor şartlarda yaşamakta, geçim sıkıntısı çekmekte, gerektiğinde ikinci bir işte çalışmakta ve onurlarıyla yaşamlarını sürdürürken genç kuşakların yetiştirilmesi gibi kamusal bir görevi de gereğince yerine getirmeye çalışmaktadırlar. Yıl boyunca her türlü sıkıntıya katlanan eğitim emekçilerinin, 24 Kasım'larda da bu kez 'pahalı hediye alan, etik ilkelere uymayan' bir çerçeve içine sıkıştırılarak birer hediye avcısı gibi değerlendirilmesi, son derece onur kırıcıdır.

Söz konusu yazı, her ne kadar etik davranış ilkelerini hatırlatmış olsa da, öğretmenler hakkında oluşturduğu haksız imaj nedeniyle en baştan 'etik' ilkeleri çiğneyen bir karaktere bürünmüştür. Eğitim Sen olarak, söz konusu yazının derhal geri çekilmesini ve öğretmenlere ilişkin oluşturulan imaj nedeniyle tüm
öğretmenlerden özür dilenmesini talep ediyoruz" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 11:29:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?