3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

'Öğretmenlere verilen ödenek yetersiz'

Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi, eğitime hazırlık ödeneği hakkında değerlendirme yaptı.


Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Orhan Yılmaz, eğitime hazırlık ödeneğinin tüm eğitim ve bilim emekçilerine ödenmesi gerektiğini söyledi.

Geçen dönemde temel tüketim maddelerine yapılan zamlarla birlikte maaşlarda reel anlamda ciddi bir erime yaşandığını kaydeden Yılmaz, yıllardır eğitim ve bilim emekçilerinin fedakarca çalışmasına rağmen maaşlarında yaşanan erimenin önüne geçilmediğini belirtti. Yılmaz, "Bilindiği gibi her eğitim-öğretim yılı başında öğretmenlere, eğitime hazırlık ödeneği ödenmekte ancak maaşlardaki erimeyi enflasyondaki ani artışla birlikte değerlendirdiğimizde, 2008-2009 eğitim-öğretim yılı için 475 YTL olarak belirlenen eğitime hazırlık ödeneği hem miktar, hem de sadece öğretmenlere verildiği için kapsamı itibariyle yetersizdir.

Bilindiği gibi geçtiğimiz dönemde temel tüketim maddelerine yapılan zamlarla birlikte maaşlarda reel anlamda ciddi bir erime yaşanmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı ile Eğitim-Sen arasında imzalanan 2002 Kurum İdari Kurulu kararlarında 'Eğitim öğretim yılına hazırlık ödeneğinin, aylığa bağlı tüm ödeme kalemleri de içinde olmak üzere 1. derecenin 4. kademesinde bulunan öğretmen aylığı düzeyine çıkarılması ve eğitim çalışanlarının tümünü kapsayacak şekilde yaygınlaştırılmasına karar verilmiştir' taahhüdü vardır. Aradan geçen 6 yıl içinde bakanlık imzasının arkasında durmamıştır. Yıllardır, eğitim ve bilim emekçilerinin fedakarca çalışmasına rağmen maaşlarında yaşanan erimenin önüne geçilmemiştir. Eğitime hazırlık ödeneğinin miktarı ve kapsamı belirlenirken bu durum göz önünde bulundurulmamış, 2008-2009 eğitim öğretim yılı için sadece yüzde 5 artış yapılmıştır. Bu durum, Türkiye'de eğitim emekçilerine ne kadar değer verildiğinin göstergesidir. Eğitime hazırlık ödeneği tüm eğitim ve bilim emekçilerine ödenmelidir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 15:12:29
Güncelleme :4 Eylül 2008 Perşembe 15:16:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?