6
Mayıs
2024
Pazertesi
ZONGULDAK

Oğullarının cenazesine kavuştular

TAŞDEMİR AİLESİ 9 GÜN SONRA OĞLUNUN CENAZESİNE KAVUŞTU

Maden kazasında hayatını kaybeden Erkan Taşdemir'in cenazesi, olayın üzerinden 9 gün geçtikten sonra ailesine teslim edildi.

Zonguldak'ta 9 gün önce meydana gelen maden kazasında göçük altında kalan 30 madenciden 28'nin cenazesine ulaşılmış ve mesai arkadaşları ile cenaze yakınları tarafından yapılan teşhisin ardından cenazeler ailelerine teslim edilmişti. Cenazeler, törenle defnedilmişti. Bazı ailelerin iddası üzerine cenazelerden ve ailelerinden kan ve kemik örnekleri alınarak İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilmişti. Yapılan DNA testinde 6 ailenin cenazelerinin karıştığı tespit edilirken, savcılık ve jandarma nezaretinde

açılan mezarlardan çıkartılan cenazeler, gerçek ailelerine teslim edilmişti.

Çıkan madenciler arasından oğlu Erkan Taşdemir'i teşhis edemeyen baba Hüseyin Taşdemir, Bartın'da defnedilen ve DNA testi ile kesinlik kazanan oğlunun cenazesine 9 gün sonra kavuştu. Çaycuma ilçesi Dağüstü Köyü Hatıplar Mahallesi Camii'nde öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından cenaze, mahalle mezarlığında dualar ve gözyaşları arasında defnedildi. Cenaze törenine TTK Genel Müdürü Burhan İnam, genel müdür yardımcıları, Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman, Çaycuma belediye Başkanı Mithat

Gülşen, Çaycuma Jandarma Karakol Komutanı A. Rıfat Kartal, siyasi parti ilçe başkan ve yöneticileri, il genel meclisi üyeleri, AK Parti Zonguldak İl Başkan Yardımcısı Siyami Akçaalan, Taşdemir'in yakınları ve köylüler katıldı.

 "ARTIK OĞLUMUN MEZARINI BİLİYORUM"

Acılı baba Hüseyin Taşdemir, "Günlerdir uykusuzduk. Evladımı mezarına yatırdım. Çocuğumuzu bulamamın üzüntüsün yaşıyorduk. Geç de olsa, oğlumu defnettim. Mezarını biliyorum. Bu gece belki uyuyabiliriz. Kurtarma çalışmaları devam eden iki madenci de bizim çocuğumuz sayılır. Bu çocuklarımızın da bir an önce bulunur. Bu acıyı çok iyi biliyorum. Aileleri bir an önce çocuklarına kavuşurlar umut ediyorum" diye konuştu.

Köy Muhtarı Ercan Karakuş ise, "Cenazemizin karıştığından şüpheleniyorduk. Yetkililere bildirerek, tekrar resimlerden teşhis etmeye çalıştık. DNA sonuçlarının gelmesi üzerine cenazemizin Bartın'da olduğu belirlendi ve Erkan Taşdemir'in cenazesini alarak, köyümüze getirdik. Bu süreçte gerek ailesi, gerek köy halkıyla birlikte çok büyük acı yaşadık. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TTK Genel Müdürü Burhan İnam, Genel Maden İŞ Sendikası Genel Mali

Sekreter Muharrem Sarıçam ile bazı bürokrat, parti yöneticileri ve sendikacılar, acımıza ortak oldu. Özellikle Taşdemir Ailesi'ne desteği verdiler" dedi.

Öte yandan, teşhis edilememesi nedeniyle morgda bekletilen 3 cenaze ve karışan 6 cenazenin de toprağa verildiği belirtildi.

TAŞDEMİR AİLESİ 9 GÜN SONRA OĞLUNUN CENAZESİNE KAVUŞTU
TAŞDEMİR AİLESİ 9 GÜN SONRA OĞLUNUN CENAZESİNE KAVUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2010 Çarşamba 21:24:05
Güncelleme :27 Mayıs 2010 Perşembe 08:57:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?