3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Okul için protokol yenilemesi yapıldı

Zonguldak Valiliği ve Demir Madencilik tarafından protokol yenilemesi yapıldı.
Daha önce Demir Madencilik’in yapımını üstlendiği 16 derslik okul yapımı için protokol imzalanmıştı. Demir Madencilik Şirketi’nin 16 derslik okulun 24 derse çıkarılması talebini kabul etmesinin ardından Vali Erdal Ata ve Demir Madencilik Şirketler Grubu Yönetim Kurulu ve Zonguldak Ticaret Sanayi Odası (ZTSO) Başkanı Salih Demir tarafından protokol yenilemesi yapıldı. Zonguldak Valiliği Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen protokol imzalamasına Erdal Ata, Salih Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin ve Zonguldak Bayındırlık ve İskan Müdürü Kemal Memiş katıldı. İmza öncesi konuşma yapan Vali Ata, önceden Kocaeli’de yapılan özel projelerden uygun olanını arsaya yapılacağını belirtti.

Ata, “Demir Madencilik Şirketler Grubu Yönetim Kurulu ve ZTSO Başkanı Salih Demir, daha önce 16 derslik okulun protokolünü imzaladıklarını belirttiler. Kendisiyle yaptığımız görüşmelerde yapılacak okulun 16 derslik değil 24 dersliğe çıkarılmasını yanında arsamız yeterli olursa kapalı spor salonu yapılmasını tarif ettik. Onlarda bizleri kırmayıp protokolü yenileme kararı aldılar. Uygun bir arsada bulduk, arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yapıyorlar. Daha önce Kocaeli de yaptırdığımız özel projelerden hangisi arsaya uygun olursa onu yaptıracağız. Onun protokolünü imzalıyoruz. Salih Demir’e yaptığı katkıdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Ayrıca ilimizde maddi durumu iyi olan tüm hayırsever kurum ve kuruluşları eğitim yatırımlarına destek olmaları için sizler vasıtasıyla çağrıda bulunuyorum. İlimizin eğitimden, sağlığa, spordan, altyapıya önemli sorunları var. Ama eğitim sorunları bir an önce çözülmesi gereken sorunların başında geliyor. Bizler ilimizdeki eğitim sorununu çözmek için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.


Salih Demir ise konuşmasında okulun iç donanımı konusunda üzerlerine düşen görevi yapacakları belirtti. Demir, “Mevcut okulun 24 derslik yapılması konusunda protokol imzalandı. Ancak içinin donanımı konusunda da üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 18:38:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?