3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Okul önlerindeki büfelere ani baskın

Zonguldak’ta okul önlerindeki büfeler denetlendi.
Zonguldak’ta özellikle son günlerde okul önlerinde ve çevresinde öğrencilere yönelik sigara konusunda yaşanan olumsuz şikayetlerden dolayı harekete geçen İl Sağlık Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü ve Belediye Başkanlığı’ndan oluşan ekipler okul önlerindeki büfelere ani baskın yaparak bir çok uyarılarda bulundu.

19 Mayıs 2008 tarihinde yürürlüğe giren 4207 sayılı tütün yasası uygulamaları nedeniyle İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Ruh Sağlığı ve Sosyal Hastalıklar Şubesi, İl Emniyet Müdürlüğü ve Zonguldak Belediyesi Zabıta ekipleri ile birlikte oluşturulan ekipler tarafından ilköğretim ve lise okulları önünde ve çevresinde bulunan büfe ve kantinleri denetleyerek sözlü ve yazılı uyarılarda bulundu.


İl Sağlık Müdürü Dr. Öner Güner konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “18 yaş altı çocuklara sigara satışının yasak olması ve sigara satışının kişilerin doğrudan ulaşacağı ve işletme dışından görülecek şekilde satılamayacağından yapılan denetimlerde tütün yasası mevzuatına uygun olmayan durumlarda işletme sahiplerine sözlü ve yazılı olarak bildirilmiştir” dedi.

Güner, 19 temmuz 2009 tarihinden itibaren de kahvehane, birahane ve kafeterya gibi eğlence hizmeti veren tüm işletmelerde tütün ve tütün ürünlerinin içilmesinin yasaklanacağını, kanunun getirdiği uygulamalara uymayanlar hakkında ise yasal uygulamaların yapılacağını sözlerine ekledi.

İha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 15:17:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?