4
Mayıs
2024
Cumartesi
ZONGULDAK

Okul önünde beklemeye ceza

Zonguldak'ta, okul önünde bekleyen 4 kişiye kişiye Kabahatler Kanunu'na göre toplam 728 lira idari para cezası uygulandı.

Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız'ın 18 Ekim tarihli imzasını taşıyan yazı,

"Eğitim öğretim kurumları çevresinde bulunan ve rahatsızlık veren satıcıların, kişi ya da toplulukların men edilmesine ilişkin" emir, il ve ilçe Emniyet Müdürlükleri'ne gönderilmişti.

Karar uyarınca okulların çevresinde önlemlerini artıran polis ekipleri, bir lise önünde bekleyen Serkan K. (22), Selçuk G. (21), Sercan K. (18) ve Serdar K.'ya (23), Kabahatler Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince kişi başı 182 lira olmak üzere toplam 728 lira idari para cezası uyguladı.

-Vali'nin emri-

Vali Ayyıldız imzalı emirde, "İl sınırları içerisinde okullarda geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin okul içi ve okul dışı tüm zararlı alışkanlıklardan, okul çevresinde gelebilecek her türlü tehditlerden koruyabilmek, velilerin çocuklarını huzur içerisinde okula gönderebilmelerini sağlamak, öğrencilere karşı suç işleme hazırlığında olan şahıslara yönelik

(uyuşturucu ve çeteleşme) tehlikelere karşı, öğrencilere alkol ve sigara satışı yapanlara, çocuklara yönelik meydana gelebilecek yaralama, cinayet, yağma, hırsızlık, kapkaç, cinsel taciz olaylarına karşı okulla ilgisi olmayan, öğrencileri rahatsız eden kişilere ve yine çocukların suça sürüklenmesine karşı önleyici ve destekleyici güvenlik tedbirlerinin alınması" isteniyor.

İlgili yazıda ayrıca, öğretim kurumlarının içerisinde ve çevresinde, eğitim ve öğretimin devam ettiği saatlerde, öğrencilerin okul giriş ve çıkış saatlerinde okulla ilişkisi olmayan şahısların ve toplulukların, eğitim öğretim kurumları çevresinden uzaklaştırılmaları ve ilgili şahısların ve toplulukların men edilmesini kapsıyor.

AA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2013 Perşembe 15:00:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?