3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Olaylı maçta çenesi kırıldı

Çaycuma ilçesinde oynanan amatör maçta çıkan olaylarda, bir öğrencinin çenesi kırıldı.

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde 2. Amatör Küme Çaycuma Gurubu'nda mücadele eden Merkez Göbüspor- Bölümspor karşılaşmasının bitiş düdüğünden sonra yaklaşık 200 taraftar birbirine girmiş, bir futbolcu jandarmadan kaçıp denize atlamıştı.

Çıkan olaylarda Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi 16 yaşındaki İsmail R. çenesine vurulan yumrukla hastanelik oldu.

Maç sonrası ailesi tarafından Filyos beldesinde bir sağlık ocağına götürülen lise öğrencisinin çenesinin kırıldığı anlaşıldı. Sağlık ocağı yetkilileri tarafından Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesine sevk edilen öğrenci, Plastik Cerrahi tarafından ameliyata alındı. Ameliyat sonrası öğrencinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Öte yandan İhlas Haber Ajansı muhabiri tarafından çekilen kavga görüntülerinde lise öğrencisi İsmail R.'ye bir kişinin arkadan gelerek yumruk vurduğu, gencin yumruğun etkisiyle bir anda yere düştüğü görüldü.

Baba Ahmet R. ise görüntülerde oğlunu tanıyıp çenesinin yumruk esnasında kırıldığını belirtti. Baba Ahmet R., oğluna vurarak çenesini kıran şahsın bir an önce bulunmasını istedi. "Bu çocuk bu hale gelecek kadar ne yaptı" diye yakınan Ahmet R., "Bunu yapan gelsin görsün, hesabını versin. Yetkililerin gerekeni yapmasını istiyorum. Hangi hakla, kimden cesaret alıyor. Bunların hepsinin hesabını verecek. Sosyal güvencemiz yok. Senet imzaladık. Çok zor durumda kaldık. Bunu yapanlar gelsin görsünler. Bunu yapanlardan şikayetçiyim" dedi.

Lise öğrencisi İsmail'in annesi Azize hanım ise çocuğunu ambulansla hastaneye götürdüğünü belirterek "Hastanede muayenesi yapıldı. O sırada bana Filyos karakolu komutanından telefon geldi. Çocuğun 'Kaç yaşında' diye soruyor. Benim çocuğum 16 yaşında dedim. 'Çocuğu neden maç seyretmeye gönderdin' diyor. Maç seyretmenin yaşımı var. Dayısı kulüp başkanı, ben çocuğumu maç seyretmeye gönderdim dövülsün diye göndermedim" diye konuştu.

Çocuğunun Atatürk Anadolu Lisesi'nde okuduğunu anlatan Azize K., sözlerine şöyle devam etti: "Son yazılılarını olacaktı. Onların sayesinde son yazılısını olamayacak. Belki de sınıfı dondurulacak ve bir senesi ziyan olacak. Benim çocuğum, bu kadar cani bir şekilde dövecek ne yaptı bunlara? Doktorla konuştum çocuğumun çenesi dağılmış. 5 saat boyunca 'iki, üç tane profesör çenesini zor topladık' dedi. Ben bunların cezasız kalmasını istemiyorum. Bunu yapanlar mutlaka cezasını çekmeli. Hastaneye girişte bana bin YTL'lik senet imzalattılar. Kavga olayı olduğu için sigorta karşılamıyormuş. Bu nasıl çözülür bilemiyorum. Benim bu parayı ödeyecek durumum yok. Benim ne günahım var durup dururken bu parayı ödeyeceğim. Benim çocuğum bu çileyi çekecek ne yaptı. Gerekenin yapılmasını istiyorum."

.
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2008 Salı 12:11:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?