3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Öldürülen çakal kuduz çıktı

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı iki köye inen bir çakalın 5 kişiye saldırdığı belirtildi. Köylüler tarafından öldürülen çakal kuduz çıktı. 

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Çomranlı köyünde 3, Yukarıdere köyünde 2 kişiye bir çakal saldırdı. Çakalın önce Çomranlı köyünde oturan ve Çaycuma Devlet Hastanesi'nde çalışan Hulusi Şentürk adlı şahsı çenesinden ve boynundan ısırdığı belirtildi. Çakaldan kurtulmaya çalışan Hulusi Şentürk, hayvanın boğazını sıkarak kurtulabildiğini ifade etti. Daha sonra aynı köyde bulunan Hatice Özdemir'e saldıran ve onuda ayağından ısıran çakal buradan da 90 yaşındaki Hafize Karagöz'ün bahçesine girdi. Bu arada camı açıp elini yıkamaya çalışan yaşlı kadın çakalın saldırısına uğradı. Parmağını ısırarak ucundan kopardığını belirten Karagöz, çakalın ısırdıktan sonra kaçtığını söyledi. 

Daha sonra Yukarıdere köyüne kaçan ve dün akşam çimende oturan Ramazan Yıldırım'a çakal saldırdı. Yıldırım'ı kolu, beli ve ayağından ısırarak yaralayan çakal aynı yerde bulunan Dursun Acar'ı da kolundan ısırdı. 

Çakalın saldırısına maruz kalan Ramazan Yıldırım, olay anında arkadaşlarıyla beraber çimenlikte sohbet ettiğini belirterek şöyle konuştu: "Arkamdan bir şey kaptı beni ne olduğunu bilemedim. Bana arkadaşlar şaka yapıyor zannettim ve önemsemedim. Ondan sonra kolumu kaptı geriye döndüm ayağımı kaptı. O anda çok korktum. Ne yapacağımı bilemedim. Hayvanı silkeledim ama bırakmıyor. Çenesi çok sağlam yukarıdan aşağıya 2 defa vurdum öyle bıraktı." 

Saldırıdan sonra toplanan köylüler, çakalı aramaya başladı. Uzun süren arama sonunda kıstırılan çakal, köylüler tarafından vurularak öldürüldü. Köylüler durumu İl Sağlık Müdürlüğü ve Tarım İl Müdürlüğü'ne haber verdi. Hastanelerde tedavi altına alınan yaralılara kuduz aşısı yapıldı. Tarım İl Müdürlüğü ekipleri tarafından çakalın kafası kesilerek Etlik Merkez Veteriner Araştırma Enstitüsü'ne kuduz şüphesiyle gönderildi. Yapılan tahlillerde çakalın kuduz olduğu tespit edildi. 

Sağlık Müdürlüğü ve Tarım Müdürlüğü tarafından köylerde güvenlik tedbirleri artırıldı. Çomranlı köyü karantinaya alınırken, Yukarıdere köyünde devam eden karantina süresi 6 ay uzatıldı. Köy giriş çıkışlarına karantina kuduz levhaları konuldu. Köylere hayvan giriş çıkışları kontrol altına alındı.

.
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2008 Salı 16:22:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?