3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Oltayı kapan deniz kenarına koştu

Zonguldak’ta yağmur ve etkili olan yağmur ve karın ardından düzelen havalar amatör balıkçıları sevindirdi. Oltalarını kapan balıkçılar, soğuk havalara aldırış etmeden sahil kenarındaki kayalıklara akın ediyor.

Zonguldak’ta hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altına düşmesi ile birlikte etkili olan yağmur ve karın ardından yeniden düzelen havalar amatör balıkçıların yüzünü güldürdü. Olta ve misinalarını alan amatör balıkçılar her fırsatta sahil boyunca yüksek ve tehlikeli kayalıklara akın ediyor.

Tehlikeye ve soğuğa aldırmayan vatandaşlar saatlerce süren avın ardından bol ve bereketli balık avlamanın keyfini sürüyor. Eve boş gitmenin sevincini yaşadığını anlatan amatör balıkçı Hasan Arslan, “Balık avlamayı hobi olarak yapıyorum. Normal ve güneşli havalarda avlayamadığımız balıkları yağışlı havların ardından avlıyoruz. Böyle zamanlarda oltamıza daha çok balık takılıyor. Saatlerce süren avlana sonunda tüm stresimizi atarken, bol ve bereketli bir avın keyfiyle evimize dönüyoruz” diye konuştu

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2008 Cumartesi 12:31:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?